test


by Oude Heer | Saturday 1 June 2013 11:11am | This entry is not filed against any categories | permalink | 0 comments

Beeldmaker.nl

Mijn goede vriend Hans Martens is al een aantal jaren verwoed bezig zijn carriŽre als professioneel fotograaf op te bouwen.
Recentelijk heeft hij een nieuwe website gelanceerd:
www.beeldmaker.nl

by Oude Heer | Sunday 3 February 2013 10:47pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Winkels

Omdat ik de komende tijd wat reisjes in het verschiet heb, leek het me een leuk idee om me wat in te lezen. En omdat dat met een ouderwetsch papieren boek toch net wat relaxter gaat dan via een computer- of tablet scherm leek het me wel leuk om een paar reisgidsjes te kopen. Eerst maar eens bij de ANWB gekeken. Helaas, geen gids voor de bestemmingen die ik zocht, n.l. Shanghai en Munchen. Natuurlijk wel gidsen voor heel China en Duitsland, maar dat leek me wat overdreven en niet gedetailleerd genoeg.
Vervolgens bij de Bruna, toch een grote winkel, maar helaas, ook daar niet.
Wordt je toch weer teruggeworpen op de computer. Bij Bol.com hadden ze keus, dus de bestelling geplaatst.
Dat geeft maar weer aan dat de huidige conventionele detail handel het aan het verliezen is. Het is veel makkelijker om het online te bestellen dan eerst naar de winkel te gaan, en naar de volgende (en de volgende..) en tot de conclusie te moeten komen dat het niet op voorraad is.
Doorredenerend, hoe ziet een stads-dorps centrum er over pakweg 10-20 jaar uit? Hebben we dan nog wel winkels. Kleding winkels zullen er waarschijnlijk wel blijven. Maar boeken, platen (hebben we nog fysieke geluids- en beelddragers over 10 jaar?), wit/bruingoed, etc?
Is het winkelcentrum over een paar jaar gereduceerd tot een voedselplein met paskamers?

by Oude Heer | Sunday 27 May 2012 12:20pm | Dagelijks | permalink | 4 comments

Motel Mozaique

Afgelopen weekend was er weer Motel Mozaique. Al een paar jaar is dit een heel leuk festival op diverse locaties in Rotterdam. Centraal staat de schouwburg, maar de concerten worden op diverse plaatsen in de stad gehouden, o.a. Rotown, Bird, Gouvernestraat (vroegere Lantaren/venster) en de oude bioscoop Off Corso.
Wij hebben Blaudzun (Off Corso), Fink, Of Montreal en Nik van den Berg gezien.
Blaudzun was magisch, al was het geluid in de oude bioscoop niet geweldig. Dat was met Fink in de schouwburg een stuk beter. Je zou willen dat elke zaal in Nederland zo klonk. Of Montreal probeerde een spektakel van kleur en allerlei vage spook figuren neer te zetten, maar dat kwam maar gedeeltelijk over. Een beetje 70er jaren, wel aardig, maar niet veel meer dan dat. Nik van den Berg(My Momma Loves My Guitar Sound) is een theatermaker die een soort glamrock pastiche neerzette, met een drummer die blijkbaar publiekangst heeft want hij zat achterstevoren op het podium. We waren als oude heren en dames wat moe geworden, dus hebben we het einde van zijn show maar niet afgewacht. Hieronder wat fotootjes die ik heb geschoten.

by Oude Heer | Sunday 22 April 2012 1:30pm | Muziq | permalink | 0 comments

Heideroosjes

Verleden week zijn we naar een concert van de Heideroosjes geweest in Bibelot (Dordrecht). Dat was een van de laatste gelegenheden, want de heren stoppen ermee.
Ik heb wat foto's weten te maken (best lastig met al die raggende mannen en vrouwen om je heen):


De support act was This City Shines.

by Oude Heer | Saturday 14 April 2012 2:30pm | Muziq | permalink | 0 comments

Into the great wide open

Gisteren heb ik kaartjes weten te bemachtigen voor het ITGWO festival op Vlieland in September.
Dat ging verbazingwekkend soepeltjes, maar dat gold niet voor iedereen, heb ik hier en daar op facebook en twitter gelezen.


Om 10 uur sharp begon de verkoop, en ik zat met een radio klokje gereed om op het juiste moment op de 'refresh' knop te duwen. Dat deed ik blijkbaar op het juiste moment, want binnen 20 seconden had ik de bestelpagina voor me, en kon ik bestellen. Een minuut later had ik de bestelling afgerond, en even later kwam de mail binnen dat ik de kaartjes inderdaad gekocht had.
Ik had voor de zekerheid ook op een andere computer ingelogd, maar een paar seconden later. Daarmee kwam ik er niet door, en even later stond daar de mededeling dat er nog kaartjes terug in de verkoop zouden komen waarvan de betaling niet rond kwam. Je had n.l. 20 minuten de tijd om de betaling te regelen, lukte dat niet, dan werd de bestelling geannuleerd.
Die melding zag ik om 4 over 10, dus na vier minuten.
Ik kan me de frustratie goed voorstellen als je al na zo'n korte tijd naast kaartjes grijpt, ik heb hetzelfde meegemaakt bij de voorverkoop van de Lowlands kaartjes dit jaar. Dat waren wel veel meer kaartjes, en dat duurde dan ook langer.
Maar opvallend is de snelle verkoop wel. Waar nog niet zo lang geleden servers compleet plat gingen vanwege de toeloop kan de huidige hardware en infrastructuur dit blijkbaar goed aan.
Om even een idee te krijgen waar we over spreken:
- Het festival heeft ongeveer 6000 kaarten in de verkoop
- Er zijn veel meer mensen die kaarten willen hebben, laten we even zeggen het dubbele, 12000
- Je mag maar maximaal 4 kaarten per transactie kopen
- De meeste mensen zullen meer dan 1 kaart kopen, sommige 2, sommige het maximum.
- Laten we stellen dat het gemiddelde aantal kaarten per transactie 3 is.
- Dan heb je dus 6000 / 3 = 2000 transacties nodig om uit te verkopen.
- Er wordt massaal ingelogd om 10 uur, dus een wachtrij van meer dan 2000 op een paar seconden na 10 uur is niet vreemd. De servers kunnen dat blijkbaar aan.
- Dan de afhandeling. De bestel site (paysquare) moet dus ongeveer 500 transacties per minuut aan kunnen. Na 4 minuten zijn alle 6000 kaarten dan besteld, maar nog niet allemaal verkocht.
- Dat gebeurt pas als alle betalingen zijn afgerond. Daar heb je 20 minuten voor. Er zijn vast wel een aantal transacties mislukt, dus mondjesmaat kwamen af en toe nog wat kaartjes terug in de verkoop.
- Om kwart voor 11 was de boel echt uitverkocht.

De meeste mensen die geen kaartje hebben weten te kopen reageren natuurlijk gefrustreerd. Het geeft een ongrijpbaar gevoel, omdat je blijkbaar weinig invloed kunt uitoefenen. Maar in feite is het gewoon een heel goed functionerend systeem. Maar omdat het zo goed werkt raakt het een beetje uit verhouding met 'de menselijke maat'. Een paar seconden te laat inloggen en je bent al kansloos.
Misschien moet men het systeem een beetje kunstmatig vertragen?

by Oude Heer | Sunday 18 March 2012 11:19pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Zeilmeisje in zieligeregeltjesland

Er was eens een meisje, dat wilde gaan varen. In haar eentje, in een bootje, de wereld rond.
Een hoop mensen vonden dat niet verstandig, en probeerden haar tegen te houden. Dat lukte niet, en het meisje vertrok en zeilde de wereld rond.
Toen ze bijna rond was, werden de media wakker, en begonnen er weer verhalen over haar in de kranten te verschijnen. Een suffende leerplicht ambtenaar schrok op van boven zijn bureau met stoffige dossiers over school drop-outs waar geen eer meer aan te behalen viel, en herinnerde zich het geval, en nam zich voor om zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Hij gebood de vader van het meisje om onmiddellijk op zijn bureau te verschijnen. Hij had namelijk vernomen dat het meisje een studie achterstand had opgelopen. En ze had alleen mogen vertrekken als ze beloofde haar huiswerk te doen onderweg. Het stoute kind had dit aan haar laars gelapt. Hier moest worden ingegrepen, want regels zijn tenslotte regels & niet voor niets bedacht!


Dit is geen sprookje, en de suffe leerplicht ambtenaar bestaat echt.
Was het verstandig van het meisje om alleen de wereld rond te willen zeilen? Nee, natuurlijk niet. Maar ze heeft het wel gedaan, en dus verdient ze het om alle lof te krijgen die haar toekomt. En dan niet achteraf nog eens gaan zeuren over een gemist schooljaar. Een huldiging door een lid van het koninklijk huis lijkt me meer op z'n plaats. Die hebben tenslotte een ceremoniŽle taak, dus dit lijkt me een uitgelezen gelegenheid om die uit te oefenen.
En die leerplicht ambtenaar moet zich maar gaan richten op zaken waar hij voor aangesteld is, namelijk kinderen die buiten de boot dreigen te vallen te behoeden voor een leven zonder opleiding. Laura Dekker heeft dat niet nodig, die komt er echt zonder hulp van regeltjesneukers ook wel.

Ik sluit af met een stukje uit haar weblog, wat m.i. voor zich zelf spreekt:
"Af en toe kijk ik best wel tegen de aankomst op.. Natuurlijk kijk ik er naar uit om m'n doel bereikt te hebben, maar voor m'n gevoel heb ik dat doel al lang geleden bereikt. Ik heb mezelf leren kennen, ontzettend veel geleerd, gezien, mensen en landen leren kennen. De Pacific heeft me alle mooie onbekende eilandjes gegeven die ik in m'n dromen had. De Indische Oceaan heeft me een klap in me gezicht gegeven zodat ik weer uit die droomwereld was, maar ook al het slechte weer, stormen, windstiltes en lange stukken zeilen waar ik naar verlangde. En de Zuid Atlantische oceaan heeft me een milde pasaatwind gegeven zodat ik al die ervaringen in me kon opnemen. Maar het was niet genoeg. Zo meteen zal m'n wereld, die bestaat uit Guppy en al m'n mooie herinneringen en levenslessen, abrupt verwisseld worden voor drukte en media.. Ik ben blij dat ik nog 12 dagen Noord Atlantic voor de boeg heb om dat op me in te laten werken, want die drukte is iets dat in mīn dromen nooit is opgekomen.."

by Oude Heer | Saturday 14 January 2012 1:08pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Olympus ZX1

Ik heb er weer een nieuw speeltje bij!
Het is een compacte camera van het boven reeds vermelde type.
De achtergrond is dat ik graag wat kiekjes schiet tijdens concerten, maar niet altijd zin dan wel mogelijkheden heb om mijn Pentax DSLR (ok, voor de niet ingewijden: spiegelreflex) camera mee te zeulen.
En verder natuurlijk voor alle andere gelegenheden waar je een camera uit je zak moet / wil kunnen toveren.
En zonder al te veel in te hoeven leveren op kwaliteit en mogelijkheden.
Het bijzondere aan deze camera is zijn lens. Dat is een Olympus iZuiko met een lichtsterkte van 1,8 tot 2,5 bij een zoombereik van 28-112mm (35mm equivalent).
Verder in het oog lopende features zijn een macro bereik van 1cm, een multifunctionele selectie ring rond het objectief en een heel scherp en gedetailleerd LCD schermpje.
Helaas geen optische zoeker.
En ook geen polsbandje.
Hij is wel groot genoeg om handelbaar te blijven, en toch klein genoeg om in mijn jas- of broekzak te passen.
Ik hoop binnenkort het ding eens uit te proberen tijdens een optreden. Ben heel benieuwd hoe dat gaat.

by Oude Heer | Monday 9 January 2012 9:42pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Sinner's day

Soms ontkomt ook een oude heer er niet aan: vlagen van ongecontroleerde nostalgie. Om dat in goede banen te leiden is het soms beter om er maar gewoon even aan toe te geven, dan gaat het wel weer over.
Afgelopen zondag was er Sinner's Day in Hasselt, BelgiŽ. Dit festival focust op acts uit de jaren 80 en wordt dus voornamelijk bezocht door 40 en 50ers in zwarte en/of grijze kleding. Dit jaar waren er o.a.:
- Blancmange
- The Exploited
- Gene Loves Jezebel
- The Mission
- Patti Smith
- The Cult
en als afsluiter Front 242
John Foxx stond ook aangekondigd, maar die kon helaas niet vanwege een ongeluk. Visage was er ook, die waren zo slecht dat ze het noemen niet waard zijn.
Recoil (ex-Depeche Mode) en Karl Bartos (ex-Kraftwerk) waren wel aardige pauze muziekjes door wat oudere mannen die hip achter een stel laptops stonden. Niet echt bijzonder, wel fijn om even bij weg te dommelen. Een oude heer moet tenslotte ook aan zijn rust komen.
Patti Smith was mijn hoogtepunt. Maar van The Cult en Front 242 heb ik ook erg genoten.

by Oude Heer | Tuesday 1 November 2011 10:27pm | Muziq | permalink | 0 comments

Maasrock 2011

Afgelopen weekend vond het Maasrock festival weer plaats, in Puttershoek.
Ik heb me daar weer kostelijk geamuseerd, met name met mijn camera en antiek glas. De camera is een Pentax K110 DSLR, de lenzen die ik heb gebruikt zijn een 50mm F1,7 (effectief 75mm) en een 135mm F2,8 (effectief 195mm) tele. Doordat deze zo lekker lichtsterk zijn, gaat het hier een stuk beter mee dan met de standaard full auto lens die bij de camera zat. Het is wel enorm lastig scherp stellen. Door het kunstlicht werkt de focus indicator niet altijd betrouwbaar. En de scherpte diepte is bij volledige lensopening natuurlijk enorm klein. Als de muzikant dan nog stil wil blijven staan, maar nee hoor.....
Maar goed, van de 1000+ geschoten plaatjes zijn er toch wel een paar gelukt, zie deze LINK


by Oude Heer | Wednesday 19 October 2011 1:07pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

 • test
  2013-06-01 11:11:26
 • Beeldmaker.nl
  2013-02-03 22:47:43
 • Winkels
  2012-05-27 12:20:47
 • Motel Mozaique
  2012-04-22 13:30:59
 • Heideroosjes
  2012-04-14 14:30:56
 • Into the great wide open
  2012-03-18 23:19:49
 • Zeilmeisje in zieligeregeltjesland
  2012-01-14 13:08:21
 • Olympus ZX1
  2012-01-09 21:42:02
 • Sinner's day
  2011-11-01 22:27:47
 • Maasrock 2011
  2011-10-19 13:07:53
 • CategorieŽn