Beeldmaker.nl

Mijn goede vriend Hans Martens is al een aantal jaren verwoed bezig zijn carriëre als professioneel fotograaf op te bouwen.
Recentelijk heeft hij een nieuwe website gelanceerd:
www.beeldmaker.nl

by Oude Heer | Sunday 3 February 2013 10:47pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Winkels

Omdat ik de komende tijd wat reisjes in het verschiet heb, leek het me een leuk idee om me wat in te lezen. En omdat dat met een ouderwetsch papieren boek toch net wat relaxter gaat dan via een computer- of tablet scherm leek het me wel leuk om een paar reisgidsjes te kopen. Eerst maar eens bij de ANWB gekeken. Helaas, geen gids voor de bestemmingen die ik zocht, n.l. Shanghai en Munchen. Natuurlijk wel gidsen voor heel China en Duitsland, maar dat leek me wat overdreven en niet gedetailleerd genoeg.
Vervolgens bij de Bruna, toch een grote winkel, maar helaas, ook daar niet.
Wordt je toch weer teruggeworpen op de computer. Bij Bol.com hadden ze keus, dus de bestelling geplaatst.
Dat geeft maar weer aan dat de huidige conventionele detail handel het aan het verliezen is. Het is veel makkelijker om het online te bestellen dan eerst naar de winkel te gaan, en naar de volgende (en de volgende..) en tot de conclusie te moeten komen dat het niet op voorraad is.
Doorredenerend, hoe ziet een stads-dorps centrum er over pakweg 10-20 jaar uit? Hebben we dan nog wel winkels. Kleding winkels zullen er waarschijnlijk wel blijven. Maar boeken, platen (hebben we nog fysieke geluids- en beelddragers over 10 jaar?), wit/bruingoed, etc?
Is het winkelcentrum over een paar jaar gereduceerd tot een voedselplein met paskamers?

by Oude Heer | Sunday 27 May 2012 12:20pm | Dagelijks | permalink | 4 comments

Into the great wide open

Gisteren heb ik kaartjes weten te bemachtigen voor het ITGWO festival op Vlieland in September.
Dat ging verbazingwekkend soepeltjes, maar dat gold niet voor iedereen, heb ik hier en daar op facebook en twitter gelezen.


Om 10 uur sharp begon de verkoop, en ik zat met een radio klokje gereed om op het juiste moment op de 'refresh' knop te duwen. Dat deed ik blijkbaar op het juiste moment, want binnen 20 seconden had ik de bestelpagina voor me, en kon ik bestellen. Een minuut later had ik de bestelling afgerond, en even later kwam de mail binnen dat ik de kaartjes inderdaad gekocht had.
Ik had voor de zekerheid ook op een andere computer ingelogd, maar een paar seconden later. Daarmee kwam ik er niet door, en even later stond daar de mededeling dat er nog kaartjes terug in de verkoop zouden komen waarvan de betaling niet rond kwam. Je had n.l. 20 minuten de tijd om de betaling te regelen, lukte dat niet, dan werd de bestelling geannuleerd.
Die melding zag ik om 4 over 10, dus na vier minuten.
Ik kan me de frustratie goed voorstellen als je al na zo'n korte tijd naast kaartjes grijpt, ik heb hetzelfde meegemaakt bij de voorverkoop van de Lowlands kaartjes dit jaar. Dat waren wel veel meer kaartjes, en dat duurde dan ook langer.
Maar opvallend is de snelle verkoop wel. Waar nog niet zo lang geleden servers compleet plat gingen vanwege de toeloop kan de huidige hardware en infrastructuur dit blijkbaar goed aan.
Om even een idee te krijgen waar we over spreken:
- Het festival heeft ongeveer 6000 kaarten in de verkoop
- Er zijn veel meer mensen die kaarten willen hebben, laten we even zeggen het dubbele, 12000
- Je mag maar maximaal 4 kaarten per transactie kopen
- De meeste mensen zullen meer dan 1 kaart kopen, sommige 2, sommige het maximum.
- Laten we stellen dat het gemiddelde aantal kaarten per transactie 3 is.
- Dan heb je dus 6000 / 3 = 2000 transacties nodig om uit te verkopen.
- Er wordt massaal ingelogd om 10 uur, dus een wachtrij van meer dan 2000 op een paar seconden na 10 uur is niet vreemd. De servers kunnen dat blijkbaar aan.
- Dan de afhandeling. De bestel site (paysquare) moet dus ongeveer 500 transacties per minuut aan kunnen. Na 4 minuten zijn alle 6000 kaarten dan besteld, maar nog niet allemaal verkocht.
- Dat gebeurt pas als alle betalingen zijn afgerond. Daar heb je 20 minuten voor. Er zijn vast wel een aantal transacties mislukt, dus mondjesmaat kwamen af en toe nog wat kaartjes terug in de verkoop.
- Om kwart voor 11 was de boel echt uitverkocht.

De meeste mensen die geen kaartje hebben weten te kopen reageren natuurlijk gefrustreerd. Het geeft een ongrijpbaar gevoel, omdat je blijkbaar weinig invloed kunt uitoefenen. Maar in feite is het gewoon een heel goed functionerend systeem. Maar omdat het zo goed werkt raakt het een beetje uit verhouding met 'de menselijke maat'. Een paar seconden te laat inloggen en je bent al kansloos.
Misschien moet men het systeem een beetje kunstmatig vertragen?

by Oude Heer | Sunday 18 March 2012 11:19pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Zeilmeisje in zieligeregeltjesland

Er was eens een meisje, dat wilde gaan varen. In haar eentje, in een bootje, de wereld rond.
Een hoop mensen vonden dat niet verstandig, en probeerden haar tegen te houden. Dat lukte niet, en het meisje vertrok en zeilde de wereld rond.
Toen ze bijna rond was, werden de media wakker, en begonnen er weer verhalen over haar in de kranten te verschijnen. Een suffende leerplicht ambtenaar schrok op van boven zijn bureau met stoffige dossiers over school drop-outs waar geen eer meer aan te behalen viel, en herinnerde zich het geval, en nam zich voor om zo snel mogelijk tot actie over te gaan. Hij gebood de vader van het meisje om onmiddellijk op zijn bureau te verschijnen. Hij had namelijk vernomen dat het meisje een studie achterstand had opgelopen. En ze had alleen mogen vertrekken als ze beloofde haar huiswerk te doen onderweg. Het stoute kind had dit aan haar laars gelapt. Hier moest worden ingegrepen, want regels zijn tenslotte regels & niet voor niets bedacht!


Dit is geen sprookje, en de suffe leerplicht ambtenaar bestaat echt.
Was het verstandig van het meisje om alleen de wereld rond te willen zeilen? Nee, natuurlijk niet. Maar ze heeft het wel gedaan, en dus verdient ze het om alle lof te krijgen die haar toekomt. En dan niet achteraf nog eens gaan zeuren over een gemist schooljaar. Een huldiging door een lid van het koninklijk huis lijkt me meer op z'n plaats. Die hebben tenslotte een ceremoniële taak, dus dit lijkt me een uitgelezen gelegenheid om die uit te oefenen.
En die leerplicht ambtenaar moet zich maar gaan richten op zaken waar hij voor aangesteld is, namelijk kinderen die buiten de boot dreigen te vallen te behoeden voor een leven zonder opleiding. Laura Dekker heeft dat niet nodig, die komt er echt zonder hulp van regeltjesneukers ook wel.

Ik sluit af met een stukje uit haar weblog, wat m.i. voor zich zelf spreekt:
"Af en toe kijk ik best wel tegen de aankomst op.. Natuurlijk kijk ik er naar uit om m'n doel bereikt te hebben, maar voor m'n gevoel heb ik dat doel al lang geleden bereikt. Ik heb mezelf leren kennen, ontzettend veel geleerd, gezien, mensen en landen leren kennen. De Pacific heeft me alle mooie onbekende eilandjes gegeven die ik in m'n dromen had. De Indische Oceaan heeft me een klap in me gezicht gegeven zodat ik weer uit die droomwereld was, maar ook al het slechte weer, stormen, windstiltes en lange stukken zeilen waar ik naar verlangde. En de Zuid Atlantische oceaan heeft me een milde pasaatwind gegeven zodat ik al die ervaringen in me kon opnemen. Maar het was niet genoeg. Zo meteen zal m'n wereld, die bestaat uit Guppy en al m'n mooie herinneringen en levenslessen, abrupt verwisseld worden voor drukte en media.. Ik ben blij dat ik nog 12 dagen Noord Atlantic voor de boeg heb om dat op me in te laten werken, want die drukte is iets dat in m´n dromen nooit is opgekomen.."

by Oude Heer | Saturday 14 January 2012 1:08pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Olympus ZX1

Ik heb er weer een nieuw speeltje bij!
Het is een compacte camera van het boven reeds vermelde type.
De achtergrond is dat ik graag wat kiekjes schiet tijdens concerten, maar niet altijd zin dan wel mogelijkheden heb om mijn Pentax DSLR (ok, voor de niet ingewijden: spiegelreflex) camera mee te zeulen.
En verder natuurlijk voor alle andere gelegenheden waar je een camera uit je zak moet / wil kunnen toveren.
En zonder al te veel in te hoeven leveren op kwaliteit en mogelijkheden.
Het bijzondere aan deze camera is zijn lens. Dat is een Olympus iZuiko met een lichtsterkte van 1,8 tot 2,5 bij een zoombereik van 28-112mm (35mm equivalent).
Verder in het oog lopende features zijn een macro bereik van 1cm, een multifunctionele selectie ring rond het objectief en een heel scherp en gedetailleerd LCD schermpje.
Helaas geen optische zoeker.
En ook geen polsbandje.
Hij is wel groot genoeg om handelbaar te blijven, en toch klein genoeg om in mijn jas- of broekzak te passen.
Ik hoop binnenkort het ding eens uit te proberen tijdens een optreden. Ben heel benieuwd hoe dat gaat.

by Oude Heer | Monday 9 January 2012 9:42pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Maasrock 2011

Afgelopen weekend vond het Maasrock festival weer plaats, in Puttershoek.
Ik heb me daar weer kostelijk geamuseerd, met name met mijn camera en antiek glas. De camera is een Pentax K110 DSLR, de lenzen die ik heb gebruikt zijn een 50mm F1,7 (effectief 75mm) en een 135mm F2,8 (effectief 195mm) tele. Doordat deze zo lekker lichtsterk zijn, gaat het hier een stuk beter mee dan met de standaard full auto lens die bij de camera zat. Het is wel enorm lastig scherp stellen. Door het kunstlicht werkt de focus indicator niet altijd betrouwbaar. En de scherpte diepte is bij volledige lensopening natuurlijk enorm klein. Als de muzikant dan nog stil wil blijven staan, maar nee hoor.....
Maar goed, van de 1000+ geschoten plaatjes zijn er toch wel een paar gelukt, zie deze LINK


by Oude Heer | Wednesday 19 October 2011 1:07pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Grimeton Radio

Tijdens onze vakantie in Zweden hebben we een bezoek gebracht aan het oude radio station van Grimeton, in de buurt van Varberg in Zuid Zweden. Dit is de enige nog functionerende machine zender ter wereld, uitzendend op 17,2 kHz. Het station werd in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd om telegrammen e.d. te versturen van Europa naar Noord Amerika. De locatie was zo gekozen dat er tussen de zender en de ontvanger in de staat New York alleen het water van de Atlantische Oceaan lag. Het station ligt dicht bij de kust, dus niets blokkeert het signaal. Het VLF (Very Low Frequency) radio signaal wordt opgewekt met een generator (Alexanderson generator, genoemd naar de ontwerper, de Zweed Ernst Alexanderson) die aangedreven wordt door een electromotor.
Het station is al lang niet meer in gebruik, maar wordt door een vereniging van liefhebbers onderhouden zodat er voor demonstraties nog kan worden uitgezonden. Jaarlijks is er een test uitzending op 3 Juli, aka Alexanderson day, en op elke dinsdagavond in July en Augustus zijn er demonstraties waarbij de zender eventjes gestart wordt. Wij waren bij zo'n demonstratie aanwezig. Na de officiële demonstratie zou er nog een testuitzending gedaan worden, maar helaas liep er een lager warm waardoor we dat niet meer hebben meegemaakt (we kregen honger, vandaar).
Het station staat sinds 2 juni 2004 op de world heritage list van Unesco.

De 6 torens van 127m die de antennes dragen.

Het zender gebouw.

De generator.

Het besturings paneel van de zender.

by Oude Heer | Saturday 30 July 2011 12:41pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Klavertjes

Klavertjes hebben meestal drie blaadjes. Soms kom je er een met vier blaadjes tegen. Dat is net zoiets als een schaap met vijf poten of een kalf met twee koppen. Toch, als je met google plaatjes van een schaap of een kalf zoekt hebben die meestal gewoon de gebruikelijke aantallen ledematen. Waarom is dat blij klavertjes anders? Getekende plaatjes die je dan vindt zijn voor 99% klavertjes vier, de rest klavers van speelkaarten:by Oude Heer | Wednesday 29 June 2011 7:06pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Testbeeld

In het instituut voor beeld en geluid had het meisje achter de kassa de beschikking over een muis met testbeeld, en een ditto muismat.
Ik bedacht me dat jeugdigen waarschijnlijk niet eens weten wat dat is, een testbeeld.
Welnu, lieve kijkbuiskinderen, dat zat zo:
Vroeger waren er alleen des avonds televisie uitzendingen. Zeg ongeveer van 5 tot 12 uur. De rest van de dag werd een testbeeld uitgezonden. Dat was handig, want dan kon de televisie monteur die overdag gebruiken om de televisie af te regelen. Het testbeeld bestaat uit een verzameling gekleurde en/of gearceerde vlakken en lijnen, waarmee onvolkomenheden in het beeld onmiddellijk zichtbaar werden, en dus ook weggeregeld konden worden. Het zag er meestal zo uit:


De vierkantjes moesten vierkant zijn, de cirkel rond, de kleuren goed en niet verschoven, en de patronen mooi scherp.
Een favoriete uitspraak van een kennis van me was: 'televisie programma's zijn zinloze onderbrekingen van het testbeeld'. Deze uitspraak gaat heden ten dage niet meer op. Het testbeeld is in de nachtelijke uren inmiddels verdrongen door meer of minder ontklede dames die je proberen te verleiden om allerlei telefoonnummers te kiezen. Of dat leuker/mooier/verleidelijker is dan een testbeeld laat ik aan je persoonlijke smaak over. Maar een televisiebeeld afregelen op blote, zwabberende borsten is niet ideaal....
Hier is een LINK naar een site met allerlei testbeelden.

by Oude Heer | Thursday 16 June 2011 9:09pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Nostalgie

Gisteren waren we in het Beeld en Geluidmuseum in Hilversum (officieel: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid).
Dat museum triggerde nogal mijn nostalgiezenuw, door fragmenten te tonen van Q&Q, fabeltjeskrant, Paulus de Boskabouter, Rickie en Slingertje, etc.
Op een afdeling stonden ook een hoop oude (vnl. Philips) radio's. Ik moest onmiddellijk denken aan mijn eerste radio, een afdankertje van mijn ouders, met buizen. Die had een typisch mechanisme om van band (kortegolf, langegolf, middengolf, FM) te wisselen: er zat een verchroomd handeltje in het midden dat je moest kantelen om de band te selecteren. Bovenin werd dan een selectievlakje rood. Dat type stond er niet, dus ik ben even op internet gaan zoeken. Het blijkt te gaan om de Philips B3W22A:


Mijn oma had er zo eentje maar dan in het wit, dat vind ik echt een hele coole:

Ik weet hiervan helaas het type nr. niet.

by Oude Heer | Tuesday 14 June 2011 11:48am | Dagelijks | permalink | 2 comments

Leuk filmpje

Dit is een interpretatie van de Griekse mythe van de schepping van de mensheid, door Ruben en een vriend:

by Oude Heer | Thursday 24 March 2011 6:39am | Dagelijks | permalink | 0 comments

Blog entries weg?

Mooi is dat, zijn er zomaar twee blog entries verdwenen!
???????

by Oude Heer | Thursday 24 March 2011 6:38am | Dagelijks | permalink | 0 comments

Rare lui die Oekraïners

Een paar dagen terug zag ik deze foto:

Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN houden een topless protest op een balkon in Kiev. De vrouwen protesteren tegen het feit dat de stad aan de vooravond van EURO 2012 de inwoners wil verbieden om naakt of half-naakt op het balkon te verschijnen.

Een paar dagen later verscheen deze foto:
Ik dacht: alweer? Maar toen bleek het om iets heel anders te gaan, ze protesteren hier n.l. naar aanleiding van de uitspraken van president Viktor Yanukovych dat schaars geklede dames handig zijn om investeerders naar Oekraïne te kunnen lokken.
Dus, topless protest omdat je niet topless op het balkon mag staan, en topless protest tegen het topless op het balkon staan. Maar volgens mij door dezelfde dames. De meest rechtse op de bovenste foto lijkt mij dezelfde als de op 1 na rechtse op de onderste.
Een zoektocht op internet geeft het antwoord. De dames in kwestie zijn lid van de feministische protestbeweging FEMEN, die op van allerlei misstanden reageert door publiekelijk het bovenlichaam te ontbloten, van vrouwenonderdrukking in Iran tot het gebrek aan Oekraïense medailles op de afgelopen winterspelen.
http://www.go2kiev.com/view/femen.html

by Oude Heer | Sunday 6 February 2011 4:41pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

iMac

Het nieuwe jaar goed begonnen. De laptop was al weer een jaar of vijf oud, dus al een tijdje voorzichtig over een opvolger nagedacht.
De laptop was destijds gekozen omdat ie zo lekker compact was. Maar een all-in-one desktop is ook niet groot. En een Apple... tja altijd al willen hebben, maar eigenlijk altijd te duur.
De huidige iMac is bijna verrassend betaalbaar, in ieder geval niet duurder dan concurrerende all-in-one PC's.
Verleden week istie binnengekomen, en nu ben ik er al een week niet van af te slaan. Wat een geweldige machine. Ik moet wel even wennen aan het kleine keyboardje, maar inmiddels type ik daar vrolijk op op los.

Voor de zekerheid nog wel een windows licentie gekocht en als virtuele machine geïnstalleerd. Voor die programma's die niet onder OS X draaien.

by Oude Heer | Thursday 20 January 2011 7:17pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Twitter

Het moest er een keer van komen, en ik weet niet hoe lang ik het volhoud, maar ook een oude heer twittert:

@OudeHeer

by Oude Heer | Thursday 6 January 2011 10:47am | Dagelijks | permalink | 0 comments

Een nieuw decennium

Jawel, we hebben alweer het tweede decennium van het derde millennium na christus bereikt. Is dat een prestatie dan? Denk 't niet, maar het klinkt toch leuk. En het geeft wel aan hoe snel de tijd gaat. In mijn beleving als oude heer in ieder geval razend snel.
Ik weet ook wel dat tijd(sbeleving) een illusie is die in hoge mate door vollopend geheugen wordt beïnvloed, maar toch.

Om me heen vallen steeds meer mensen om. Sommigen krabbelen weer op, maar anderen halen het niet. Ik wil hier niet zwartgallig of overdreven dramatisch over doen, tenslotte is het - heel cliché - de enige zekerheid die we hebben. Maar het sterkt me in de overtuiging dat het leven geleefd dient te worden. Dat is geen voornemen, want dat doe ik al jaren,

Ik hoop het nog vele jaren te kunnen doen, met mijn geliefden, vrienden en andere bekenden.
Daar wil ik een toost op uitbrengen: op een doorleefd 2011. Carpe Diem & Carpe Nocem!

by Oude Heer | Monday 3 January 2011 10:06pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Into the Great Wide Open 2011

Het is eigenlijk helemaal tegen mijn natuur en gewoonte in, bijna tegen mijn principes (maar dat is moeilijk vol te houden), maar ik heb afgelopen zaterdag (ja ja 18 december 2010) kaarten gekocht voor het festival met de langste naam van Nederland denk ik: Into the Great Wide Open. Dat wordt gehouden in September 2011, dus ruim 9 maanden van te voren.
Het lijkt wel op het verwekken van nageslacht: duurt ook zo'n beetje zo lang, en je weet ook nog niet wat het gaat worden tijdens de daad. En er komt ook een zekere opwinding bij kijken.
Maar goed, het moest dus gebeuren, wilde ik überhaupt kans maken om er heen te kunnen, dus om klokslag 10 uur (klokje gesynchroniseerd met internet tijdservers) op het knopje BESTELLEN geklikt, en jawel, 3 minuten later lagen de kaartjes op de printer.
Binnen twee uur waren alle kaartjes weg, ondanks een prijsverhoging van bijna 50%! (Vorig jaar €65,00, dit jaar €95,00). En dat nog zonder de BTW verhoging.
Ik verdenk de organisatie van de grote festivals ervan om stiekum toch een beetje munt te willen slaan uit de geruchten over de hogere toegevoegde waarde belasting. Ik denk niet dat de kaarten veel duurder waren geweest bij 19% BTW, dus nu steken ze de hele verhoging in eigen zak. Nou ja, ik vermoed dat de boel sowieso niet financiëel rond te krijgen is met 6000 betalende bezoekers.
Nu nog een plekje om te slapen vinden. We wilden eigenlijk een huisje, maar die zijn allemaal al verhuurd.
Zal toch wel weer een tentje worden dus.

by Oude Heer | Sunday 19 December 2010 9:16pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Kabouter wesley

by Oude Heer | Thursday 21 October 2010 11:06pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Maasrock 2010

Afgelopen zaterdag had ik weer het genoegen om te mogen vrijwilligen bij het Maasrock festival in Puttershoek.
Tussen de bedrijven door heb ik nog wat foto's weten te schieten. Deze keer had ik een oude vaste lens van 50mm/f1,7 meegenomen. Lekker lichtsterk dus hoefde ik niet steeds op 3200 ISO te schieten. Nadeel was dat het geen autofocus lens is, en omdat het toch wel redelijk donker was moest ik vaak op de grootste diafragma opening fotograferen, waardoor het scherpstellen erg kritisch en lastig was. En dan gaan die gasten ook nog een beetje springen en rennen over het podium, wat het ook al niet makkelijker maakt.
Toch een paar leuke plaatjes geschoten:
(zie ook het album )by Oude Heer | Sunday 17 October 2010 5:59pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Nog meer festivals...

Het lijkt wel of ik alleen maar over festivals kan schrijven.
Misschien maak ik wel niets anders mee.
Afgelopen weekend zat ook weer goed vol, zaterdag met een gezelschap van 9 de Elf Fantasy Fair in Arcen (Limburg) bezocht. De 3e keer in iets meer dan een jaar, is voorlopig wel genoeg voor mij. Alhoewel ik beloofd heb om de volgende keer als 7 of 9 ( seven of nine) verkleed te gaan......
Een paar mooie voorbeelden:En zondag was er Breda Barst. Met twee kompanen (Wim & Gerard) even een middagje sfeer proeven in het valkenbergpark in Breda. VoltViolin was een leuke lokale band met een opvallend goeie zanger. Absynthe Minded is dan weer zo'n typische Belgische band die nooit teleur stelt, en Gruppo Sportivo, ja, eigenlijk veel leuker dan ik verwacht had.

by Oude Heer | Tuesday 21 September 2010 10:24pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Into the Great Wide Open

Afgelopen donderdag, tijdens een etentje in Dizzy werd ik om mijn oren geslagen met het verwijt dat het Blog een beetje stil ligt. Dat klopt, writersblock? (blogblock, writersblog?).
Ik heb beterschap beloofd. Bij deze.

Verleden week waren we op vlieland, het Into the Great Wide Open (ITGWO) festival bezoekend. Wat een leuk festival is dat. Een klein compact festival op een klein compact eiland, met een oerol sfeer, maar dan met (vrijwel) alleen maar muziek.
Op het nippertje (1 minuut speling) de boot gehaald i.v.m. randstedelijk fileleed, maar daarna echt even weg. Het weer was natuurlijk ook fantastisch, ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als we de slagregens van een paar dagen daarvoor over ons heen hadden gekregen.
Maar de regen bleef weg, de wind binnen de perken, en de muziek was geweldig. Het grote festival terrein was een sportveld vlak bij de camping. Maar de mooiste concerten hebben we gezien in de tuin van het armenhuis (Blaudzun) en in de kerk (El Pino & the Volunteers).
Balthazar en Moss waren mijn hoogtepunten op het grote terrein, en Oi va Voi was een mooie afsluiter.
Tot volgend jaar?
Hier een stukje van het concert van Blaudzun in de tuin:

by Oude Heer | Saturday 11 September 2010 9:32am | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Oerol 2010

Het is weer achter de rug.
Oerol, alhoewel op het moment van schrijven het festival nog voortduurt (tot zondag), zijn wij al weer een paar dagen terug.
Het weer was prima, en we hebben weer een paar mooie voorstellingen mogen meemaken.
Hoogtepunt was de voorstelling 'Ganzebord' van het gezelschap Beumer & Drost.
Ook Hark en Sleg van de Rotterdam Connectie (met John Buisman) was goed. Tip: die staan ook op de Parade.
En C-Mon & Kypski op het Groene strand:En zowaar nog wat slaap ingehaald ook.
Meer foto's op de foto pagina

by Oude Heer | Saturday 19 June 2010 3:57pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Verwarrend?

Vandaag las ik dat de premier van Noord Korea, Kim Yong-Il was ontslagen door de grote leider Kim Jong-Il.
Ik dacht eerst aan een ernstige vorm van schizofrenie. De grote leider die zichzelf uit één van zijn nevenfuncties ontslaat? "Je bent waardeloos, ik ga je vervangen!". "Nee, doe het niet, ik heb het land toch altijd gediend?". "Verader, ga uit mijn ogen!".
Maar zo was het niet.
De oplettende lezertjes is waarschijnlijk de iets afwijkende schrijfwijze opgevallen:
Jong-Il vs. Yong-Il.


Vraag me af hoe ze die uit elkaar hebben gehouden al die tijd (Kim Yong-Il was premier van 2007 tot recentelijk - Juni 2010)? "Orders van Kim Yong-Il!". "Wat? van de grote leider zelf"? "Nee, van de premier"! "Oh , die"?

by Oude Heer | Monday 7 June 2010 9:18pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Kano

Het is dan eindelijk zover, we hebben 'm: de twee persoons kayak. Al een tijd een wens, en eigenlijk als sint kado bedacht, maar enigszins verlaat toch gekomen. Afgelopen vrijdag opgehaald bij een groot kano centrum in Noord Holland.


by Oude Heer | Sunday 16 May 2010 8:23pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Maasrock - the Battle

Gisteren was er weer een Maasrock - the Battle in Puttershoek.
Het is opvallend hoe hoog het niveau van beginnende bands tegenwoordig is.
En hoe moeilijk het te voorspellen is hoe een band bij het publiek gaat vallen.
Foto's van twee winnaars (de jurywinnaar Roadsign en de publieks favorieten Servantum):

by admin | Sunday 18 April 2010 5:20pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Die-pod

In een zwartgallige bui tijdens de droefgeestige jaren tachtig toen ik nog gekweld ging onder het feit dat ik dagelijks naar school moest, heb ik eens een projectje bedacht om een alternatief en fataal soort walkman te maken: de Deadman.
Het komt er hier op neer dat het ding i.p.v. een audiocassette over een flink accupak beschikt, en een schakeling om een hoogspanning te genereren. De hoofdtelefoon is vervangen door een gelijkvormig apparaat, maar dan met twee metalen electroden voor op de slapen. Omdat fast-forward en terugspoelen niet nodig was, beschikte hij over slechts 1 knop: Play!
Het is er (gelukkig!) nooit van gekomen om er 1 te bouwen. Maar met de huidige mondiale crisis is er wellicht toch weer vraag naar zo'n apparaat.
Omdat heden ten dage niemand nog weet wat een walkman is, denk ik dat een naamswijziging op zijn plaats is.

Die-Pod lijkt me wel passend.

Speciaal voor jeugdigen is wellicht 'My last Sony' bruikbaar.

by admin | Friday 9 April 2010 12:55pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Zinloos?

Soms mijmer ik wel eens over grote rampen of problemen zoals de opwarming van de aarde of de aardbeving in Haïti, en vraag ik me af: hoe erg is dit nu eigenlijk?

Natuurlijk, als onze kinderen straks niet meer in Nederland kunnen wonen, omdat dat er domweg niet meer is, is dat voor alle betrokkenen een ramp.
En de nabestaanden van de aardbevings slachtoffers zijn natuurlijk ook niet te benijden.

Merkwaardig is het dat hoe verder je uitzoomt, het steeds futieler lijkt.
De aarde kan bijvoorbeeld totaal verwoest worden. Dat is heel erg voor ons mensen, dieren en planten, want wij bestaan dan niet meer. Maar indvidueel betekent het niets meer dan het vervroegen van wat toch al onvermijdelijk was: we gaan dood.
En voor de doden is het niet van belang als de mensheid ophoudt te bestaan. Dat kunnen we alleen betreuren tijdens ons leven. Voor de andere planeten in ons zonnestelsel is het ook geen probleem, die blijven gewoon om de zon cirkelen. Ook de zon merkt er niets van.
En als het zonnestelsel zou verdwijnen in een zinderende supernova, dan is dat vervelend voor al het leven op de planeten (maar waarschijnlijk alleen op de onze), maar ook alweer geen probleem voor de rest van de melkweg, laat staan het universum.
Het heelal is zo immens groot, dat je tot in het oneindige kunt uitzoomen, en zo elk probleem weg kunt relativeren.
Op onze menselijke macro schaal blijft het probleem natuurlijk toch bestaan.

by admin | Tuesday 26 January 2010 9:04pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Nieuwe PC?

In de vakantie periode rond de feestdagen heb ik me onledig gehouden met het upgraden van de computer naar Windows 7. De boel was zo ontzettend vervuild dat hij niet vooruit te branden was, en ik had de keus om XP er opnieuw op te zetten of windows 7 aan te schaffen. Beide leek me evenveel werk (alles opnieuw installeren), en ik had veel goede verhalen van de nieuwste windows versie gehoord, dus eerst maar eens uitproberen in een virtual installatie (Virtual Box). Tot mijn stomme verbazing werkte Windows 7 vanaf een USB harde schijf ruim 2 x sneller dan de host XP! Natuurlijk, een verse XP werkt ook lekker snel, maar dit had ik niet verwacht, gezien de ellende die ik om me heen over Vista had gehoord.
In Amerika een nieuwe harddisk gekocht (inclusief verzendkosten ongeveer €25 goedkoper dan hier lokaal, en binnen 4 dagen op de mat) en de boel geinstalleerd. Daarna nog dagen lekker aan het hobbyen om alles weer spic en span te krijgen, maar nu draait alles weer zo ongeveer. En veel sneller dan voorheen. Ben benieuwd hoe lang dat zo blijft.
De vakantie is weer bijna voorbij.
Iedereen een goede jaarwisseling toegewenst!

by admin | Thursday 31 December 2009 11:21am | Dagelijks | permalink | 0 comments

Heerlijk avondje

Het heerlijk avondje is weer voorbij.
En het was dit jaar anders dan anders.
Oma bood aan om samen met de kleinkinderen de goedheiligman te gedenken. En wij (de ontaarde ouders) besloten gezessen naar de Sauna te gaan.
Het was dus voor ons ook absoluut een heerlijk avondje.

by admin | Sunday 6 December 2009 2:28pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Ghinzu

Ja,
Dat was leuk gisterenavond in Mezz!
Een geweldig optreden van de Belgische band Ghinzu.


Een van de gitaristen kwam me erg bekend voor, en tegen het einde van de avond wist ik waar ik m gezien had, als frontman van het eveneens Belgische Montevideo.
Even gegoogled, en inderdaad, het gaat om Jean Montevideo. Die had ik al eens gezien op Wantijpop een paar jaar terug (2007):
Montevideo 7

by admin | Saturday 28 November 2009 10:50am | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Veranda

Nou, een echte veranda wordt het niet, heb ik begrepen, want dan moet hij verhoogd liggen, met planken, en een hekje. En dat krijgt hij allemaal niet. Dus eigenlijk moet je het een terras overkapping noemen. Nou ja, wij noemen het eigenwijs als we zijn een veranda.Hij begint al vorm te krijgen. Binnenkort mag het dak erop.

Zie voor meer foto's hier

by admin | Tuesday 24 November 2009 11:01pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Herrie in een hotel

Een stukje op internet: rockband sloopt hotelkamer in Tilburg.
Het blijkt te gaan om de noorse black metal band Mayhem. Ik was een beetje nieuwsgierig wat voor malloten dat nou waren, dus heb ik even wat ge-wikipediaat.
Met stijgende verbazing heb ik de historie van die band gelezen. De hotelkamer in Tilburg zinkt daarbij in het niet. Het leest als een stukje uit een Stieg Larsson thriller.
Even wat hoofdpunten:
- Zanger beneemt zich op gruwelijke wijze van het leven, de bandleden die hem vinden nemen uitgebreid de tijd om het tafereel te fotograferen. Een van de foto's is later gebruikt als cover van een live CD.
- De kathedraal van Trondheim staat op de hoes van één van hun albums. Het plan was om op de release datum van de CD de kerk op te blazen.
- Daar kwam echter niets van terecht, omdat voor ze dit ten uitvoer kunnen brengen de bassist de gitarist van het leven beroofde.
- De veroordeelde bassist was bovendien verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting van een aantal oude houten Kerken (Stavkirke) in Noorwegen. Een foto van één van de afgefakkelde kerken siert een hoes van een CD van zijn band Burzum.
- De betreffende bassist staat bovendien bekend om zijn extreem rechtse denkbeelden. Hij verklaart zelf liever geen nazi te worden genoemd, omdat de nazi's wat tegen slavische volkeren hadden, en hij dat niet terecht vindt.
En dan heb ik het nog niet eens over de blijkbaar serieus bedoelde satanistische denkbeelden van de bandleden.....
Soms is de werkelijkheid ongeloofwaardiger dan een boek!

by admin | Tuesday 17 November 2009 10:57pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Evenwicht

Ik zat gisteren in de trein tussen Utrecht en Rotterdam. In diverse weilanden zaten grote groepen ganzen. Ik herinner me nog goed dat ik grote groepen ganzen heel bijzonder vond, en besefte dat je die vroeger inderdaad bijna niet zag. Nog niet zo lang geleden zag ik er een paar duizend op een akker zitten. Ik dacht dat de boer daar wel niet zo blij mee zou zijn.
Ganzen zijn trekvogels, maar blijkbaar vinden ze het hier zo fijn dat ze dat een beetje vergeten zijn.
Misschien komt het wel doordat we overal zogenaamde natuurgebieden aan het aanleggen zijn. Dat klinkt namelijk allemaal heel aardig, maar wat we hiermee in feite doen is net zo iets als een industriegebied bouwen of een snelweg aanleggen. Het is eigenlijk een soort positieve discriminatie van de natuur. Maar het effect is hetzelfde. Met industrie brengen we de natuur uit evenwicht, en door geforceerd natuurgebied te maken, laten we de weegschaal naar de andere kant overhellen. Met als resultaat plagen van eens zeldzame diersoorten.
Zoals ganzen.
'T is natuurlijk wel zo dat het prettiger wandelen is in gorzen en grienden dan tussen stalen buizen....

by admin | Tuesday 29 September 2009 11:48pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Elf Fantasy Fair

Afgelopen weekend ben ik met Mirte en twee elfjes (nichtjes) naar de Elf Fantasy Fair in het limburgse Arcen (kasteeltuinen) geweest.
Dat was een belevenis. Ongeveer de helft van de bezoekers was uitgedost, van starwars figuur tot middeleeuwse krijger met elfenoren.
De andere helft was omhangen met camera's en vereeuwigde de 1e helft.
De dames hadden het geweldig, vooral tijdens de workshop middeleeuws zwaardvechten.


Pa/oom heeft zich uitstekend vermaakt, en nee, niet alleen bij de ge-bodypainte madammes en gothic bellydancer.
;-)

by admin | Monday 21 September 2009 10:20pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Chaos en Orde

Op een luie avond kwam ik al rondzappend bij zo'n reportage over het eind der tijden dat reeds lang is aangekondigd. Deze keer is de datum ergens in 2012. Zowel de chinezen als de maya's wisten dat vroeger al heel zeker en hebben dat in allerlei geheimzinnige en cryptische boodschappen voorspeld.
Vervolgens werden er nog enkele zonderlinge middel- en 17de eeuwse profeten naar voren geschoven. Die wisten ook in vage bewoordingen te voorspellen dat er wrede dictators zouden opstaan, oorlogen zouden komen, en mensen zouden vliegen. De eerste twee zaken zijn telkens terugkerende zaken uit de geschiedenis, dus da's makkelijk voorspellen. Vliegen wil de mens al voor Icarus, dus dat is ook geen verassing.
Kortom, mij overtuigt het allemaal niet.
Maar dat was niet de reden dat de uitzending bleef hangen. Wat me weer eens verbaasde was de schijnbare vanzelfsprekendheid waarmee de opgeschreven uitspraken van een middeleeuwse dorpsgek serieus worden genomen.
Ik denk dat ik een idee heb hoe dat komt. Ons brein is erop getraind om overal patronen in te herkennen. Bekend voorbeeld is de wolkenhemel waar allerlei gezichten, dieren etc. kunnen worden herkend. Of gezichten in de voorkant van auto's. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen. Zonder dit verschijnsel zouden we waarschijnlijk geen gezicht meer herkennen.
Dus als we iemand een onbegrijpelijk verhaal horen vertellen, in min of meer correct taalgebruik, dan gaan we er van uit dat hij niet helemaal nuts kan zijn, en dat wat hij zegt dus blijkbaar zinnig moet zijn. We snappen het niet onmiddelijk, dus zoeken we onbewust naar een patroon. En voilá, een profetie is geboren.

Nou maar hopen dat iemand iets snapt van bovenstaand relaas, anders wordt ik nog beschuldigd van toekomstvoorspelling....

by admin | Tuesday 1 September 2009 7:37pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

U2

Dit blog lijkt zo langzamerhand wel een muziek recensie site.
Nog eentje dan. Gisteren waren we (Marian, J. en ondergetekende) in de ArenA voor het eerste concert van U2.
Er is al veel over de akoestiek van deze sporthal gesproken, en inderdaad, het geluid was bagger. Merkwaardig genoeg viel het bij opwarmer Snowpatrol nog wel mee. Maar toen U2 alle registers open zette klonk het toch echt niet lekker. Wat niet hielp, was het verbod om het dak open te zetten, dan was het misschien nog wat geworden.
De show was daarentegen perfect. Een grote krab overspande het grote ronde podium. Rondom het podium was er nog een grote ronde catwalk die bereikt kon worden via een paar ronddraaiende bruggen. Tussen podium en catwalk was de z.g. red zone, waar je dus zo ongeveer tussen de band in stond. De red zone was niet goedkoop, maar een gedeelte van de opbrengst hiervan ging naar een goed doel.
Wij zaten ergens hoog boven achterin, wat ook niet bevorderlijk was voor een echte hifi surround beleving. (Surround wel, want het geluid galmde en kaatste dat het een lieve lust was).
Bono is natuurlijk een beetje een predikende poseur, maar daar hebben meer rocksterren last van. De stichtende boodschap was dit keer de oproep om vrijheid voor Aung San Suu Kyi, en een toespraak van Desmond Tutu ("the Arch").
Leuk waren de (live?) beelden vanuit het ISS die op het grote rondlopende video scherm werden getoond, in het kader van de 40e verjaardag van de eerste moonwalk.
Persoonlijk vond ik dat ze een beetje teveel publieks favorieten uit de 80er jaren speelden. Op mij maakten de latere nummers (zoals Vertigo) meer indruk. "Sunday bloody sunday" en 'Where the streets have no name" ken ik nou zo langzamerhand wel.
Desalniettemin, on ondanks mijn afkeer van stadion concerten, vond ik het wel een gedenkwaardig optreden, en heb ik (samen met de andere 60.000) bezoekers behoorlijk genoten.

by admin | Tuesday 21 July 2009 9:50pm | DagelijksMuziq | permalink | 1 comments

Werchter

En toen was er Rock Werchter. Na bijna 20 jaar (denk ik) zijn J. en ik weer eens op de wei van Werchter geweest.
Het begon broeierig warm, en het zweet liep in straaltjes over onze ruggen en voorhoofden. Gelukkig riepen de Mars Volta de toorn van de weergoden over ons af, waardoor er een verfrissende hoosbui op ons neerstortte. Hadden we die Hema capejes toch niet voor niks mee genomen.
Tot onze niet geringe verbazing konden we makkelijk parkeren tot vlak bij (nou ja, kwartiertje lopen) de ingang van het festival. Er af komen was echter een ander verhaal....
Wat was er leuk:
Metro Station
Ghinzu
De Jeugd van Tegenwoordig
Kaiser Chiefs
Matig:
Mastodon
Mars Volta
Black Eyed Peas
Tegenvaller:

Royksopp - Mijn 'idool' Anneli Drecker was er weer bij. Maar helaas ook een imbeciele geluidsman. Het resultaat was een bassige brei waar af en toe wat synthesizer piepjes doorheen klonken. Anneli was meestal nauwelijks te horen, in sommige nummers zelfs helemaal niet. Terwijl de band een stuk enthousiaster speelde dan op Motel Mozaique, maar daar klonk het tenminste nog goed.
Fantastisch tenslotte:
Metallica. Ik kan er niks aan doen, maar wat speelde die band strak! En twee uur, da's best lang voor een festival. Tot slot en tijdens het concert flink wat vuurwerk.
Nadat we tenslotte ongeveer een uur over 40 meter parkeerterrein hadden gedaan konden we eindelijk de terugreis aanvaarden, en om 5 uur lagen we weer in ons bedje.

by admin | Wednesday 8 July 2009 10:23pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Parkpop

Afgelopen zondag weer eens naar Parkpop (den Haag) geweest. Het weer was fantastisch, bijna te warm. Niet al te lang gebleven, maar wel vroeg aanwezig, want ik wilde graag de Staat en Triggerfinger zien.
Dat is gelukt. De Staat is inderdaad geweldig, en ook Triggerfinger speelde een vette, keiharde set.
Verder nog the Buzzcocks gezien, ouwe punks, en niet leuk genoeg om ervoor van het gras te komen.
Na Sabrina Starke zijn we weer afgetaaid. Die kan wel lekker zingen, maar haar muziek was helaas nogal gezichtsloos.
Hieronder een plaatje van Ruben van Triggerfinger:

by admin | Tuesday 30 June 2009 9:46pm | DagelijksMuziq | permalink | 1 comments

Bijelkaarheid is prima, maar uitelkaarheid kan ook!

Zo weer terug van Oerol. Het was weer erg leuk, inspirerend, hilarisch, zonnig, en nog veel meer.
Helaas niet zoveel voorstellingen kunnen zien als ik had gewild, misschien moet ik volgend jaar toch maar iets eerder online kaarten bestellen. Als je een uurtje langer wilt blijven slapen 's ochtends kun je de meeste voorstellingen wel vergeten, die zijn dan al uitverkocht.
De leukste voorstelling dit jaar was Robinson Crusoe van de Nationale Reisopera. Het gaat over een nogal truttige familie, die het heel gezellig heeft met elkaar. Zoon Robinson wil naar zee, en dat zint de andere gezinsleden geenszins, dus ze bedenken een sluw plan: ze laten Robinson denken dat hij aangespoeld is op een onbewoond eiland met kannibalen enzovoort. Het eindigt in een hilarisch spektakel waarbij de spelers al opera zingend over het duin galopperen. Aan het einde komt alles weer goed, onder het motto: "Bijelkaarheid is prima, maar uitelkaarheid kan ook", die wij als tijdelijke oerol-lijfspreuk hebben geadopteerd.


by admin | Friday 19 June 2009 9:47am | Dagelijks | permalink | 0 comments

The Boss en andere goden

Afgelopen pinkpop trad Bruce Springsteen, aka the Boss op. Daar was ik niet bij, maar erg rouwig ben ik daar niet om. Smaak is nou eenmaal persoonlijk, en ik vind Bruce niet bijzonder. Niet dat het nou slechte muziek is of zo, maar ik krijg er geen kippenvel van. Leuk voor in de auto, maar een hele CD trek ik niet.
Ik vind ook dat iedereen voor zijn mening mag uitkomen, en als iemand lyrisch over the Boss is, mijn zegen heeft-ie. Maar overdrijven kan ook. De afgelopen weken is de man werkelijk voorbij de hemel gehyped. Zo werd hij 'de grootste act ooit op pinkpop' verklaard, het schijnt dat het aardige deuntje 'Born to run' door Rollling Stone ooit is uitgeroepen tot beste popsong ever. Nou ja, dat slaat natuurlijk nergens op, behalve voor de persoon die dat heeft gekozen misschien.
Wat me stoort is de ongenuanceerde heiligverklaring van idolen in het algemeen, en van Bruce nu in het bijzonder.
En ik snap maar niet wat er nou zo bijzonder aan de man is. Dus heb ik mijn grijze massa de afgelopen week gepijnigd wat nu toch de reden hiervoor kan zijn, en ik denk het te weten:
Onze latent aanwezige calvinistische volksaard!
Want wat is Bruce nu eigenlijk: een soort predikende houthakker, die van geen ophouden weet.
- Een van de kwaliteiten die vaak genoemd wordt: hij geeft optredens van 3 uur of zo. Een harde werker derhalve (gij zult werken in het zweet uws aanschijns).
- Hij houdt steevast een (te lange) preek ergens in het midden van het concert. Met andere woorden: het is leuk, maar je steekt er ook wat van op.
- Zijn band is al 40 jaar bij elkaar, en de enige die er uit is gegaan deed dat omdat hij stierf. Tot de dood ons scheidt dus. Amen.
- Het is niet al te moeilijke muziek, en zeker niet onfatsoenlijk.
Dus volgend jaar op het Flevo Totaal festival?

by admin | Tuesday 9 June 2009 11:21pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Weekendje weg

Omdat mijn eega niet van feestjes geven houdt, maar wel van leuke dingen op haar verjaardag, zijn we een weekendje weg geweest, in een hotelletje in Brabant. Hoogtepunt was een bezoek aan de Efteling.
Als eerste stond de Vliegende Hollander op de agenda. Na binnenkomst gelijk daar naar toe, omdat het later waarschijnlijk te druk zou worden. Na ongeveer 3 kwartier door het huis van de heer van der Decken te zijn gevoerd, mochten we eindelijk instappen. Het is een soort fata morgana, maar dan 1 die eindigt als rollercoaster. Ruben gilde van begin tot eind, maar na afloop kon hij er niet over uit hoe GAAF! het was. "Eng, maar Gaaf!"
's Avonds hebben we een uurtje gekegeld. Nee, geen bowling, maar ons hotel had een rijtje originele kegelbanen. Een kegelbaan is een stuk smaller dan een bowling baan, ongeveer 50cm, en de ballen hebben maar 1 gat, voor de duim. Je moet de bal tussen een groene en een rode lijn op de baan loslaten, en dan langs de baan een stukje meelopen. Dat valt nog niet mee. Allereerst is de baan verschrikkelijk smal, dus de meeste ballen verdwijnen in de goot. Dan is het ook nog niet makkelijk om de bal op het juiste moment los te laten. Erg lastig, maar na een biertje ging het een stuk soepeler. Helaas mochten en/of wilden mijn familieleden geen alcohol drinken, dus die bleven een beetje achter.
Je mag per beurt 3 keer werpen. Na iedere worp worden de omgevallen kegels weer rechtop gezet, en het scorebord houdt het totaal aantal gevallen kegels bij.

by admin | Sunday 7 June 2009 10:03pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

TrekkerdeTrek!

Nooit gedacht, maar afgelopen pinksterweekend heb ik een trekker trek wedstrijd bezocht.
In Zuid Beijerland vindt dit jaarlijks plaats. Aangezien het heerlijk weer was, en ik door een deelnemende kennis was gevraagd toch eens te komen kijken zijn we (Ruben, zijn vriend Jakob en ikzelf) afgelopen zaterdag maar eens gaan kijken.

Veel volk, veel zon, en natuurlijk heul veul trekkers. Die varieerden van kleine landbouw trekkers tot enorme gevaartes. Die moeten dan een wagen met een slee (die over de grond gaat) over 100 meter zien te trekken. Om het leuk te maken, laten ze een bak met ballast steeds verder naar voren, dus op de slee zakken, waardoor het steeds zwaarder gaat. Soms wordt de 100 meter gehaald (FULL PULL!!, het trekker trek equivalent van "ONEHUNDREDANEIGHTY"), maar meestal niet.
Die wagen/slee is trouwens wel een mooi apparaat, met een eigen motor waardoor hij zelf terug kan rijden na een trek.
Hier een mooi fotootje van een dame die in de z.g. bikini klasse meedeed:

by admin | Wednesday 3 June 2009 11:24pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Cold War Kids

Gisteren onverwacht naar een voor mij onbekende band wezen kijken en luisteren in Tivoli (Utrecht): The Cold War Kids.
Wim had via 3FM vrijkaartjes gewonnen, en na een onwijs lange parkeerplaatszoektocht door Utrecht bleken die inderdaad voor ons klaar te liggen.
Het concert was goed, en boeide tot en met de toegift.


Op de terugweg naar de auto werden we vergast op een toetje in de vorm van Roosbeef, die optrad op een podium op het Neude, in het kader van het Festival aan de Werf, dat deze week plaats vindt in Utrecht.

by admin | Wednesday 27 May 2009 6:05pm | DagelijksMuziq | permalink | 2 comments

Vakantie!

Zo, de eerste vakantie van dit jaar zit er weer op. Dat wil zeggen, ik heb met de kinderen een paar dagen gekampeerd. Een mooie gelegenheid om de spullen vast te testen voor de zomer vakantie, wanneer we naar Zweden gaan.
Er blijken nog wat investeringen noodzakelijk hebben we ondervonden (koelbox, stoelen die wel in de auto passen, slaapmatjes, warme slaapzak, etc.)
Het viel nog niet mee om een camping te vinden. Pas bij de 7e had ik beet. Alle andere die ik geprobeerd had zaten vol. Blijkbaar is er even geen krediet crisis met hemelvaart!
Uiteindelijk kwamen we terecht op een camping in de buurt van Ommen, de Lemeler Esch, waar we 7 jaar geleden ook al eens gestaan hebben. De kinderen vonden het erg leuk om na al die tijd weer eens terug te zijn.
Het weer was redelijk, en we hebben veel kunnen wandelen en fietsen. Op één van die wandelingen struikelden we over een hagedisje, zie onderstaand filmpje:

by admin | Sunday 24 May 2009 9:55pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Wat een paar paaltjes niet kunnen veroorzaken

Onze fraaie, maar ietwat nauwe dorpsstraat, wordt al sinds jaar en dag verfraaid met diverse paaltjes en bloembakken. Deze zijn geplaatst om auto's uit huizen te weren, en om de snelheid van het verkeer er een beetje uit te halen.
"Waar veel goed is, is meer beter", moet de gemeente gedacht hebben, want plotseling stonden er nog een half dozijn van deze snelheids remmers in de straat. Er is helaas blijkbaar met paaltjes ook een kritische hoeveelheid, waarna het effect om kan gaan slaan in het tegenovergestelde van wat er getracht wodt te bereiken.
De paaltjes stonden er nog geen week, of er zat al een auto in een gevel, als gevolg van de inmiddels erg krappe verkeers situatie (bron www.mediatv.nl):

Heinenoord - Een 81-jarige vrouw uit Heinenoord is zaterdagochtend in haar woonplaats met de auto tegen de gevel van een woonhuis aan de Buitendijk aangereden. Ze heeft geen verwondingen opgelopen.


De vrouw stond stil op de Dorpsstraat met een auto voor haar, toen er uit de tegengestelde richting een bus aankwam. De Heinenoordse wilde op de smalle dijk achteruit gaan, zodat de bus door kon rijden. Dit ging echter mis: de vrouw drukte het gaspedaal in en reed met volle vaart achteruit. Daarbij raakte ze drie paaltjes, ramde ze twee stenen bloembakken en kwam ze tot stilstand tegen de gevel van een huis.

De 81-jarige is door ambulancepersoneel onderzocht en zonder verwondingen naar huis gebracht. Haar rijbewijs is tijdelijk ingevorderd ter beoordeling van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Doordat de gevel van het huis een halve meter in de woning is geklapt, heeft de brandweer het beschadigde deel van de woning gestut. De bewoners waren niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde.
Na het ongeluk werd er een gaslucht geroken. De brandweer verrichtte een meting, maar constateerde dat er geen gevaarlijke stoffen of gassen vrij waren gekomen.

Foto's : Rick Koedoot

by admin | Wednesday 6 May 2009 11:28pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

I.M. Fabchannel


Tot mijn diepe droefenis heb ik moeten constateren dat 1 van mijn favoriete Nederlandse muziek sites er niet meer is: www.fabchannel.com .
Voor diegene die niet weet wat fabchannel is: een website waarbij heel veel concerten die in Paradiso gegeven zijn konden worden teruggekeken. Dat hebben ze 10 jaar vol gehouden. In 1999 zijn ze begonnen, dat moet pionieren zijn geweest. In het begin nog wat wazig, maar de laatste jaren, met het groeien van de gemiddelde internet bandbreedte behoorlijk scherp.
Naar eigen zeggen konden ze geen overeenstemming krijgen met de platenmaatschappijen over een juiste vergoeding voor het gebruik van de opnames.
Volgens de tekst op de website een gemiste kans voor de maatschappijen, maar dat is misschien ook wel een beetje vanuit hun eigen perspectief geredeneerd.
Maar jammer vind ik het wel.

by admin | Monday 27 April 2009 10:37pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Bloggers block?

Tja, d'r staat nu al een paar weken 'vrolijk pasen' als laatste entry op het blog.
Heb ik niets meer te melden? Is het altijd pasen?
Waarschijnlijk niet, maar ik ben bang dat de inspiratie me een beetje in de steek laat.
Tenminste, als ik achter de computer zit. Als ik fiets, auto rijdt, in bed lig, of zo maar ergens ben zonder toegang tot zo'n modern type apparaat weet ik natuurlijk perfect wat ik op het blog zal zetten.

Misschien moet ik toch eens overgaan tot de aanschaf van een handig zakboekje en pen?

by admin | Sunday 26 April 2009 6:05pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Vrolijk Pasen!
by admin | Sunday 12 April 2009 8:00am | Dagelijks | permalink | 1 comments

Motel Mozaique

Zo, uitgeslapen, na een zwoele Motel Mozaique avond.
Het was erg gezellig, de sfeer en weer waren geweldig, maar muzikaal viel het wat tegen.
We begonnen de toer rond de locaties in Rotown, waar Dag För Dag optrad. Helaas niet erg leuk, een beetje simpele deuntjes begeleid door rammelende gitaar loopjes.
Even langs Lataren/Venster gelopen, maar daar was het concert net afgelopen. Dus maar even de neus bij Watt naar binnengestoken. Een bonk herrie van "A Place to Bury Strangers". Gauw maar weer verder naar de schouwburg.
Misschien dat Noa Babayof (Israël) wat was. Het begon veelbelovend. Een verlegen meisje met gitaar. Helaas net iets te verlegen, want het ging niet altijd even goed. Na 4 liedjes hadden we dat ook wel gehoord. Leuk hoor, zo'n meisje uit Israël, maar ik heb ze wel beter gehoord, maar die kwamen dan natuurlijk niet uit zo'n ver en vreemd oord.
Fever Ray was iets dat ik op mijn lijstje had staan, trad op in de grote zaal van de schouwburg. Deze Noorse electroband had zo z'n momenten, maar was wel erg voorgeprogrammeerd. Op zich wel goed, behoorlijk hypnotiserend.
Tot slot, na even een ijsje te hebben genuttigd was daar Royksopp, met daarbij een gastoptreden van Anneli Drecker.Ik vond het fantastisch, de anderen waren wat minder enthousiast.
Maar eerlijk gezegd denk ik dat ik het concert zonder Anneli een stuk minder zou hebben gevonden. Ik ben gewoon nog steeds een beetje onder de indruk van deze Noorse dame.

by admin | Saturday 11 April 2009 12:34pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Ticket perikelen deel II

Niet verwacht, toch gekregen.
Uiteindelijk, na lang wachten zijn de kaarten voor U2 toch op de mat beland.
Dus het gaat door.
Er is flink wat te verbeteren bij Eventim.

by admin | Thursday 9 April 2009 10:37pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

ASCII kunst

Voor iedereen die het bovenstaande niets zegt, even dit 'educatieve hoekje':
ASCII staat voor American Standard Code for Information Interchange. Het is een afspraak om letters en tekens te coderen naar nummers om ze door computers (die in principe alleen getallen verwerken) te laten behandelen.

Zo, weet je dat ook weer.
ASCII kunst is het maken van plaatjes met behulp van letters, cijfers en andere tekens:
Of in kleur:Vroeger was dit monikkenwerk, gemaakt door verveelde nachtdienstmedewerkers op een telex machine. Tegenwoordig kun je dat zelf via een website:
http://www.typorganism.com/asciiomatic/

by admin | Monday 6 April 2009 8:02pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Ticket perikelen

Het concert seizoen is weer van start gegaan.
Allereerst wilde mijn eega graag naar U2, en ik wilde wel mee. Kaartverkoop zou naar verwachting snel gaan, dus om 10 uur op zaterdag zaten we klaar, ingelogd, teneinde kaarten online te kunnen aanschaffen. Dat lukte al na 3 minuten. J. maakte de transactie af met IDEAL en dat was allemaal snel geregeld. Of toch niet? Na een paar uur nog steeds geen bevestiging per mail dat het gelukt was, iets dat normaal wel gebeurd. De site was helaas overbelast door allemaal enthousiaste U2 gangers, dus nog maar een paar uurtjes gewacht. Toen het wel lukte, bleek er geen order te zijn geregistreerd, maar het geld was wel afgeboekt. Een mailtje naar klantenservice leverde niet veel meer op dan 'als u geen ordernummer heeft gekregen, heeft u ook niets gekocht'. Ja, de groeten, en wel betalen zeker! Nadat het bloed enigszins afgekoeld was, en de stoom uit de oren verdampt, heeft J. maar eens een mailtje gestuurd met een scan van de overschrijving. We lieten het een paar dagen rusten (ze beloofden binnen 5 dagen antwoord), en toen we daarna nog geen reactie hadden ontvangen, nog maar eens gebeld. Er is nog geen echt nieuws, maar inmiddels staat er wel een ordernummer op de site, met als mededeling dat er nog naar de tickets gezocht wordt.
Toen kwam J. er achter dat Metallica op Werchter speelt dit jaar. Dus alweer online kaarten gekocht. Nu ging het wel goed (tenminste als de belgische post onze brievenbus weet te vinden), dus gaan we over een paar maanden gezellig weer eens samen naar Werchter.
Tenslotte zag ik dat mijn jeugdidool Anneli Drecker (van Bel Canto) meespeelt met het eveneens noorse Royksopp op Motel Mozaique dit jaar. Da's nou echt iets voor een oude heer!

by admin | Tuesday 24 March 2009 9:35pm | DagelijksMuziq | permalink | 1 comments

Laat

Het licht gedimd
De benen gestrekt
De tenen gekromd

Hoofd op het kussen
Nog even niet overeind
Ogen vallen dicht

Een bloedrode duisternis
Gevuld met flarden tekst
Achter mijn oogleden

Harde muziek, ogen open
Een geeuw duwt ze weer dicht
Ach, Pauw en Witteman is al afgelopen


by admin | Tuesday 17 March 2009 10:27pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Pisa of Heinenoord?

Misschien is het je nog nooit opgevallen, ze hebben het reuzehandig weten te camoufleren door de punt er recht op te zetten, maar de toren van de kerk van Heinenoord staat hartstikke scheef.
Sommige mensen zeggen dat hij zelf schever staat dan die van Pisa. Nou kan ik dat niet direct controleren, want ik heb de precieze hoek niet opgemeten, maar de onderstaande foto's wekken wel die indruk:

De foto van Pisa is van het internet geplukt, de foto van de Heinenoordse toren heb ik zelf gemaakt. Kijk voor een vergroting in het Album.

by admin | Thursday 12 March 2009 11:44pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Playboy & Nostalgie

In de relaxruimte van de fitness-sauna waar ik na een workout vaak even uitzweet bevindt zich een mand met lektuur. In deze mand kun je een keur aan interessante tijdschriften vinden, zoals Men's Health, allerhande vrouwen bladen , allerhande voetbal bladen, reclame blaadjes, en - de laatste tijd - vaak 1 of meer playboys uit begin jaren 90.
Niets menselijks is ook een oude heer vreemd, en ik mag hier graag in bladeren. De mode is niet veel veranderd in die tijd, al hebben de ontkleedde modellen hier nog vaak haar van boven én beneden.
Maar het leukst vind ik eigenlijk nog de artikelen over speeltjes en de advertenties. Je realiseert je soms niet hoe snel de techniek voortschrijdt, maar zo'n oud tijdschrift wrijft je er met je neus stevig in. Wat te denken aan een Panasonic video camera voor 2000 gulden, niks digitaal, gewoon analoge beeldlijnen opgeslagen op een stukje plakband met ijzervijlsel.
Of een portabele telefoon, model (amerikaanse dubbel deurs)koelkast, met carkit, met wel 10 geheugens en een - jawel - 5 lijns LCD display, waar je behalve in Nederland ook in Scandinavië mee kan bellen (niet in Duitsland of België helaas). Voor het luttele bedrag van ca. 1500 gulden. Nee, daar zitten geen Swarovski kristallen op.
Of de PC met 486 Processor, op race snelheid van 66MHz, en met een whopping 250MB harde schijf. Top of the line, en voor 5500 guldens mocht je hem mee naar huis nemen.
Wie kent nog de DCC, waarvan de speler ('deck') zowel oude analoge compact cassettes als digitale DCC's kon afspelen en opnemen, DAT, digitale tapes zonder kwaliteits verlies (als de tapes het uithielden tenminste), CD-I (spelletjes CD speler). Ach ja, die waren toen bijna onbereikbaar kwa geld, en nu volledig achterhaald.
In een advertentie prijst Opel zijn Calibra aan als het toppunt van stijl en sportieve rijbeleving....
Toch pas 15 jaar geleden.
Ik word geloof ik echt een oude heer....

by admin | Wednesday 4 March 2009 9:07pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Lente?

De krokusvakantie is afgelopen, en weet je wat, ik zag gisteren krokusjes en andere bloemetjes hun kopje boven de grond uitsteken.
Verleden jaar dachten we nog dat we de krokusvakantie een andere naam moesten geven, maar dit jaar klopte het precies.
En omdat gisteren de meteorologische lente begon, kregen we als kadootje een paar lekker zonnige uurtjes.
Vandaag ook, maar toen zat ik achter het glas op kantoor.

Toch leuk...

by admin | Monday 2 March 2009 10:04pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Fotosafari

Zondag ben ik met mijn fotoheld H@ns op fotosafari geweest, in Den Haag. Ondanks het miezerige weer was het een leerzame dag. Voor het eerst in RAW gefotografeerd, en geleerd hoe je dat dan moet behandelen.
Hieronder wat resultaten:
by admin | Tuesday 24 February 2009 10:40pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Kabeltje leggen, niemand zeggen

Het moest er toch eens van komen, de kinderkamers zijn al een tijdje geen kinderkamers meer, maar inmiddels tienerkamers, dus hoort daar anno 2009 een tv in.
Aangezien een vriendin er één over had en deze gul gedoneerd had aan onze dochter, en we er nog één werkloos op zolder hadden staan, was de hardware geen probleem. De software (of content zo u wilt) gaat tegenwoordig niet meer door de aether, edoch slechts via de kabel. In mijn tijd (een oude heer verteld) kon ik de vaderlandsche zenders (Nederland 1, 2 én 3) nog via het ingebouwde sprietje nog enigszins ruiserig uit de lucht pikken, nu gaat dat niet meer. Nog afgezien van het feit dat dit door de huidige 50+ kanalen generatie natuurlijk als volledig achterhaald en onacceptabel wordt gezien.
Enfin, er moest dus een kabel worden doorgetrokken (komen die analoge UPC kanalen toch nog van pas, betaal ik daar uiteindelijk niet voor niets voor)
Allereerst naar boven. Dat ging vrij makkelijk door een pijpje dat in de muur loopt achter het telefoon stopcontact. Eerste hobbel genomen. Natuurlijk kom je er achter dat je de verkeerde type F-connectortjes voor de gebruikte coax hebt, dus maar weer even naar de winkel.
Bij de volgende verbinding heb je natuurlijk de verkeerde coax connectors (vrouwtje i.p.v. mannetje) en bij de laatste run blijkt de aangeschafte coax kabel te kort, waardoor ten derde male een bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt diende te worden gemaakt.
Daarna nog even grove gaten in de muur geboord om de tv houder aan de muur te kunnen bevestigen, en kon er worden gekeken. Tot mijn niet geringe verbazing en opluchting werkte het in 1 keer en met een behoorlijke kwaliteit.
Nadeel is dat ik nu een antenne versterker heb liggen die ik niet nodig heb, en dus waarschijnlijk tot het eind der tijden (of tot de volgende opruiming, wat waarschijnlijk op het zelfde neerkomt) stof zal blijven vergaren.

by admin | Monday 23 February 2009 9:45pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Jeuk is leuk, pijn is fijn!

Ja, maar niet heus!
Een week of anderhalf begon het plotseling. Een doffe pijn ergens in mijn zij. Ik dacht dat ik misschien een spiertje verrekt had, en ik heb wel vaker wat pijntjes op verschillende plekken in mijn rug, dus besteedde ik er niet veel aandacht aan. Maar het deed wel verrekte pijn, en ik sliep (slaap) er 's nachts soms slecht van.
Een paar dagen later begon de huid rondom de zere plek (en eigenlijk de helft van mijn onderlichaam) een soort van gevoelloos te worden, en toen viel het kwartje. Dit had ik eerder meegemaakt, 16 jaar geleden om precies te zijn, en het heette toen gordelroos. De betreffende huisdokter die ik ervoor bezocht bezwoer me dat het vervelend is, maar dat het vanzelf weer over zou gaan, en ik er waarschijnlijk voor de rest van mijn leven vanaf zou zijn.
Nou, niet dus!
Een paar dagen geleden kwamen de eerste jeukende plekken opzetten, en nu doet het dus soms zeer, soms jeukt het, soms voel ik niets, maar soms ook alletwee. Pijnstillers werken soms, en soms minder, soms heb ik 's nachts last en overdag niet, en soms ansersom.
Never a dull moment met een herpes zostra virus!
Oh ja, heb je nog geen waterpokken gehad, blijf dan uit mijn buurt, want die kan ik je nu bezorgen!

by admin | Thursday 19 February 2009 7:45pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Broem!

Zo, weer lekker thuis.
Gisteren naar Ladenburg getuft, en vandaag weer terug. Ongeveer 1000 km in twee dagen. Nou ja, ik heb wel eens meer gedaan in 1 dag, maar ben toch behoorlijk uitgevroemd.
Heen heb ik me door de ANWB laten leiden, dwz door het Ruhrgebied gekomen. Omdat dat 's middags was leverde dat niet al te veel problemen op. Maar terug zou ik vandaag midden in de spits tussen Keulen en Dusseldorf zitten. Leek me geen goed idee. 1 van mijn Duitse collega's tipte me om via België te rijden. Dat ging inderdaad een stuk soepeler. Duitse autowegen zoals ik ze me van vroeger herinnerde. Lekker rustig, met af en toe voorbijstormende Audi of BMW. Autorijden wordt bijna weer leuk.

by admin | Wednesday 18 February 2009 9:50pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Ruben op de RSG opendag

by admin | Thursday 12 February 2009 0:19am | Dagelijks | permalink | 1 comments

Verkocht!

Sorry, als je net langs dit blog kwam en daar je droomauto zag staan? Hij is helaas verkocht.

De oude trouwe blauwe schicht is niet meer in Heinenoord. Hij is zelfs niet meer in Nederland want geëxporteerd. Jazeker, hij gaat een tweede leven tegemoet in België.
De koper heeft mij beloofd foto's na restauratie op te sturen, dus hou deze plek in de gaten.

by admin | Friday 6 February 2009 11:32pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Sympathiek

Waarom zijn misselijkmakende artiesten toch vaak van die sympathieke types?
Is dat een soort automatisch zelfbeschermingsmechanisme? Net zoiets als baby's hebben?
Zodat je je geneert om iets onaardigs over ze te zeggen, omdat ze zo aardig zijn?

Neem nou:
Marco Borsato - de ideale schoonzoon
Frans Bauer - vriendelijke buurman
Guus Meeuwis - zou ik zo een biertje mee kunnen drinken
Jan Smit - zou ik absoluut nix mee willen doen, maar krijgt mij ook niet kwaad

Voor allen geldt: muzikaal blaartrekkend tot braakopwekkend. Jan Smit is goed om mijn record op de 10m sprint naar de afstandbediening met weer een paar honderdsten te verbeteren. Om maar snel de 'mute' knop te kunnen bedienen.

Bah. Ik trek me er lekker niks van aan. Dikke neus tegen al die sympa-types. Rot op! Stop met dat semi-muzikale geneuzel. Het is echt dikke vette bagger!

Zo. Dat lucht op.

by admin | Thursday 29 January 2009 10:53pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Te koop!

Vandaag een ordinair verkoop praatje.
Blauwtje moet weg! De ouwe trouwe blauwe schicht gaat in de verkoop. Met een beetje pijn in het hart, dat wel.
27 jaar wordt hij dit jaar want van 1982.
En hij is nog in prima conditie voor een oude ford. Geen rotte plekken te zien, de lak zit er overal nog prima op, alleen het dak is een beetje verweerd.
Voor foto's kun je HIER kijken.

Oh ja: hij mag weg voor 500 euries.

by admin | Monday 26 January 2009 10:25pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Mantra's

Ik murmel de hele dag mantra's.
Rust! Even pauze. Laat dit even liggen, lossen we straks wel op.
Of het lost zichzelf wel op.
Het lukt nog niet helemaal, maar het gaat al beter.

Waarom?
Ik kom soms compleet afgedraaid thuis na een werkdag. Een van de meest vermoeiende zaken is het steeds schakelen tussen allerlei werkzaamheden. Mailtjes, telefoontjes, gesprekken, die allemaal even aandacht nodig hebben. Daarbij heb ik de neiging om die dan ook stante-pede adhoc op te lossen.
En dat gaat niet altijd.
Of het gaat wel, maar dan ben ik weer uit mijn ritme van waar ik eerst mee bezig was.

De oplossing:
- Noteer het probleem
- Kom er later op terug
- Maak af waar ik mee bezig ben
- Zorg ervoor dat minimaal 1 redelijk grote taak die die dag af komt

Klinkt simpel

Maar dat is het helaas niet.

Dus af en toe dan maar mantra's murmelen....

by admin | Monday 19 January 2009 9:25pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Gevangen

Ik hoorde laatst zeggen dat de palestijnen in Gaza eigenlijk in een grote gevangenis wonen. Dat is ongetwijfeld waar.

Maar eigenlijk zijn we allemaal gevangen op een of andere manier. Ik moest daaraan denken toen ik een 'deskundige' commentaar hoorde geven op Obama's plan om Guantanamo Bay te sluiten. Hij heeft dit beloofd tijdens zijn presidentscampagne, maar nu moet hij het waar gaan maken. De opmerking dat hij het in ieder geval niet in de 1e 100 dagen van zijn ambtstermijn gaat redden klinkt als terugkrabbelen. Volgens de deskundige heeft hij een paar scenario's, en geen van allen is eenvoudig. Dus ook Obama is een gevangene; van zijn eigen woorden en overtuiging, maar ook van zijn voorganger.

Zo zijn er nog heel veel voorbeelden te bedenken. Hero Brinkman is bijvoorbeeld gevangen in zijn kruistocht tegen de antillen. Zelfs al zou hij zijn mening bijstellen, dan nog kan hij niet iets anders gaan roepen vanwege zijn achterban.

En om op het eerste onderwerp terug te komen, de reservisten in het Israelische leger die met wapentuig Gaza in gestuurd worden zijn natuurlijk ook gevangenen van hun regering.

En ik? Ik ben uiteraard gevangen. Mijn bewaarders zijn de bank, mijn familie, mijn bazen.
En ik ben zo geindoctrineerd dat ik het niet eens erg vind.

by admin | Tuesday 13 January 2009 9:37pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Winter

Het is al een tijdje winter. Sinds mensenheugenis (althans mijn heugenis) is het niet meer voor gekomen dat er 14 dagen achtereen geschaatst kan worden. Nou schaats ik zelf niet, maar dat maakt me niet zo uit, ik vind het een mooi gezicht, al die dichtgevroren waters met sierlijk glijdende, snel voorbij schietende en aandoenlijk stuntelende mensen erop.

Vandaag heb ik met Ruben een stukje door de hoekse waard getoerd. Schitterende vergezichten en veel met rijp getooide bomen gezien en gefotografeerd.
Uiteindelijk kwamen we in Strijen Sas uit. Da's toch wel een van de beter bewaarde geheimen van de HW. Je kunt daar een heel stuk de oeverlanden in, en uiteindelijk sta je dan aan het water bij een oud lichtbaken (licht opstand). Mooi!


Voor meer foto's: kijk op de foto pagina.

by admin | Saturday 10 January 2009 4:46pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Gitaar II

HIj doet het weer!
Mijn dierbare gitaar is weer helemaal heel. Je ziet de breuk nog wel, maar je kunt het niet voelen, zo goed hebben ze het gerepareerd.

"Ze" is in dit geval Sander de Gier gitaarbouw

Vanavond jammen in de popcentrale in Dordrecht.

by admin | Friday 9 January 2009 4:52pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Panorama

Hou je van Rotterdam, en van mooie foto's. moet je zeker eens hier gaan kijken:

http://www.dakvanrotterdam.nl

(met dank aan de ' echte' oude heer, n.l. mijn vader, voor de tip)

by admin | Wednesday 7 January 2009 10:00pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Een nieuw jaar

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Allereerst wens ik iedereen die dit leest (en niet leest overigens ook) een fijn en gezond 2009.

De jaarwisseling hebben we dit jaar met vrienden in de bossen doorgebracht. Zo'n retraite zorgt er altijd voor dat ik me dingen ga voornemen. Omdat ik op zo'n moment even uit de dagelijkse draaimolen gestapt ben, en even wat afstand kan nemen. En dan bedenk ik me altijd dat er dingen aan mijn dagelijks bestaan ontbreken, of dat ze beter kunnen.
Dat heeft dus niks met het nieuwe jaar te maken.
Maar goed, we zullen volgend jaar wel eens zien wat er allemaal van terecht is gekomen.
Hier komt het:
- Meer tijd besteden aan mijn gezin
- Dingen in en rond het huis (nou eindelijk eens) afmaken
- Stoppen met snacken en tv-hangen 's avonds.
- Boeken (uit)lezen
- Serieuzer gitaar studeren
OK, ik realiseer me dat niet al deze punten aan SMART regels voldoen (Specificiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden), maar het zijn wel allemaal onbevredigende zaken die momenteel knagend de achtergrond van mijn brein beheersen, dus die moeten eruit!

by admin | Monday 5 January 2009 6:13am | Dagelijks | permalink | 1 comments

Bijna kerst

Door al het dagelijks gezwoeg zou ik het bijna vergeten, maar het is bijna kerst.
Nou ja, ik kan het ook weer niet echt missen want:
- Alle huizen (zowat) zijn exorbitant opgeleukt met lichtgevende rendieren, plastic santa's en meer van dit soort kerstmeuk
- Ik kan gewoon met 100km/u naar m'n werk rijden in de ochtend en avond (geen)-spits!
- We krijgen allerlei soorten kerstkaarten van mensen die ons het beste wensen te wensen (bedankt!)
- We krijgen allerlei soorten kerst e-mail berichten van mensen die ons het beste wensen te wensen (ook bedankt!)
Toch gaat het gebeuren behoorlijk aan me voorbij.
Zowat het enige waar ik aan denk is: nog 1 dagje werken, en dan lekker anderhalve week vakantie!".
Is dat geen blijk van geestelijke armoede???
Of gewoon een teken dat ik me te druk maak?Het wordt tijd voor wat eindejaars zelf reflectie denk ik....Maar eerst, voor iedereen die me een kaart of e-mail met wensen heeft gestuurd, en voor iedereen die dat niet heeft gedaan:FIJNE KERST EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

by admin | Tuesday 23 December 2008 10:44pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Gitaar

Wat is dat nou? Ik voel iets scherps aan de achterkant van m'n gitaarhals.
G@#$%^&*()! Er zit een scheur in! Dat hoort niet!
Navraag bij mijn lieve echtgenote leerde dat ze hem een keertje had omgestoten. Maar daar mag hij toch niet van breken?
Enfin, gedane zaken en huilen om gemorste melk enzovoort, dus maar eens kijken wat er aan gedaan kan worden. Wordt het een nieuwe gitaar, of een nieuwe hals?
Peter Verspuy vraagt prijs op bij de importeur. Nog niks van terug gehoord. Ondertussen maar eens wat gegoogled. Dat geeft toch weer wat hoop. Dit komt vaker voor (ja, logisch), maar het blijkt dat het meestal wel gerepareerd kan worden.
Kortom, vandaag de gitaar naar een reparateur in Schiedam gebracht. Voor 60 Euries maken ze hem weer als nieuw.
Ben benieuwd. Na de vakantie is hij klaar.by admin | Saturday 20 December 2008 1:28pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Schoenen

Vandaag in het nieuws: een Iraakse journalist die Bush grof beledigt door hem met zijn schoenen (maat 44) te bekogelen.
Nu kan iedereen die Bush publiekelijk beledigt op mijn sympathie rekenen, maar daar gaat het nu even niet om.
Als alle moslim extremisten nu eens beginnen met het gooien van schoenen, i.p.v. zichzelf op te blazen, dan is dat toch veel efficiënter? Dat kunstje kunnen ze blijven herhalen (tenminste, zolang er schoeisel beschikbaar is).
En als ik het goed begrijp is een goeie belediging erger dan een moord in de ogen van sommige moslims, dus.... iedereen blij?
Misschien is dat laatste wel het probleem.......


by admin | Monday 15 December 2008 11:48pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Nog wat Milaan

Nou heb ik al heel wat afgevlogen in mijn bestaan als Oude Heer, maar door creativiteit van luchtvaartmaatschapijen krijgen ze het af en toe toch voor elkaar om mij op het verkeerde been te zetten.
Bijvoorbeeld, ik had een vlucht naar Milaan geboekt met KLM. Er stond ook nog een Alitalia nummer bij, maar da's niet zo gek. Met al die luchtvaart allianties staat één vlucht regelmatig te boek onder diverse nummers van andere maatschappijen. Ik kijk op het bord in de vertrekhal. KLzusenzoveel, balie rij 6. Ik naar balierij 6, geen KLM, slechts VLM en LOT. Nou was ik wat vroeg, i.v.m. te weinig files onderweg. Ik terug naar de monitoren. Ja hoor, stond er echt, KLzusenzoveel, balie rij 6. Gevraagd aan info mevrouw. Nee, voor KLM moet u naar balierijen 12 tot 16. Gelukkig, ik snap het weer. Naar een incheck machine gelopen en mijn paspoort laten scannen. "Geen reservering gevonden". Heb ik weer! Een hemelsblauwe KLM mevrouw verwijst mij vriendelijk naar balierij 16, dat is de rij voor mensen met rare bagages, zoals surfplanken e.d. En blijkbaar ook voor mensen die niet door het systeem worden (h)erkend.
Na een tijdje in de rij meegeschuifeld te hebben mag ik naar een incheck mevrouw. Die kan ook mijn reservering niet vinden, maar ontdekt dat ik niet met KLM vlieg, maar met Alitalia. "Maar die zijn toch failliet?", probeer ik nog, maar helaas, ik moet toch echt naar Alitalia, balierij 6. "Maar daar is geen Alitalia". "Dan zijn ze er nog niet, moet u maar even wachten".
Om een lang verhaal korter te maken, bij mijn 2e bezoek aan voornoemde rij 6 was er wel een vriendelijke jongedame van Alitalia, die mijn reservering wel kon vinden.
Verder zonder problemen in Milaan aangekomen.
Toen de terugreis (vandaag). Vastbesloten om mij niet in de luren te laten leggen, stapte ik resoluut op de Alitalia incheck machine af. Helaas: geen reservering gevonden. Ongelovig stapte ik naar de Alitalia incheck mevrouw. Ik voelde hem al aankomen: inderdaad, ik diende mij bij de KLM te vervoegen.
Zo iets verzin je toch niet????

by admin | Friday 12 December 2008 11:27pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Milano

Op moment van schrijven bevind ik me in een hotelkamer in Milaan. Toen ik gisteren aankwam lag er sneeuw, maar vandaag regent het al de hele dag. En warm water ook, want de sneeuw is inmiddels ver te zoeken.
Vandaag zijn we de hele dag in vergadering geweest.
Het vergader hok was een kamertje met veel glas, waar dus veel licht naar binnen viel. Wat leuk (en warm?) is wanneer de zon schijnt. Maar als het de hele dag zeikt, dan wordt je daar eigenlijk ook weer niet vrolijk van. Vooral als de regen onophoudelijk op het glazen dak tikt.
Aangezien er vanavond geen vlucht meer ging naar Amsterdam die ik met een beetje kans nog zou kunnen halen, mag ik nog een nachtje in het Hotel verblijven, dat overigens heel handig recht tegenover de ingang van de Milanese vestiging van ons bedrijf gelegen is. Dus ik ben maar een klein beetje natgeregend, en niet beroofd door een taxichauffeur (in tegenstelling tot gisteren avond).
Het hotel is typisch italiaans design, zie onderstaande foto:Kamer in NH Concordia, Milaan

by admin | Thursday 11 December 2008 5:12pm | Dagelijks | permalink | 2 comments

Verschillig

De Vara voert campagne met de slogan "Wees verschillig".

Daardoor moest ik denken aan een opsomming die ik al eens eerder ergens had gemaakt:
Het blijkt dat er veel woorden zijn, die normaal in de ‘ontkennende’ vorm staan, maar wier basis niet of nauwelijks gebruikt wordt.


Een paar voorbeelden:

- Nozel en onnozel
- Stuimig en onstuimig
- Heilspellend en onheilspellend
- Berispelijk en onberispelijk
- Gesteld en ongesteld
- Gans en ongans
- Gebreideld en ongebreideld
- Gedeerd en ongedeerd
- Genaakbaar en ongenaakbaar
- Stilbaar en onstilbaar
- Metelijk en onmetelijk
- Versaagd en onversaagd
- Verwijld en onverwijld
- Zijdig en onzijdig

Ik zou hier een pleidooi willen houden tegen deze inefficiëntie. Gebruik deze woordvormen in uw dagelijks spraakgebruik!

Bijvoorbeeld, zeg niet:
Het is rustig weer.
Maar zeg:
Het is stuimig weer.

Of zeg niet:
Dit is een pientere knaap!
Maar zeg:
Deze jongen is best nozel!

En zeg zeker niet:
Men haalde hem ernstig gewond uit de verongelijkte auto.
Maar zeg:
Hij werd danig gedeerd uit het wrak gehaald.

by admin | Monday 8 December 2008 11:27pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Tijd

Iemands reactie op mijn blog was: "jij hebt zeker tijd over?"
Daar moest ik eens over denken. Nee, ik vind niet dat ik tijd over heb. Of eigenlijk, ik kom meestal tijd te kort. Tijd die ik dan maar van de nacht afsnoep, door (te) laat in mijn bed te kruipen.
Ruwweg kun je een etmaal in 3-en verdelen:
- Werken (9-10 uur)
- Slapen (6-7 uur)
- Overig (7-9 uur)
Werken en slapen zijn noodzakelijke kwaden, al kan ik niet zeggen dat ik hier een uitgesproken hekel aan heb.
Overig: daar moet dus alles gebeuren wat niet in de 1e twee categorieën valt. Da's dus huishoudelijke dingen zoals eten, inclusief maken en afwassen, boodschappen doen, allerlei andere klussen. TV kijken, lezen en natuurlijk hobbies. En daar hoort in mijn geval ook het bouwen van websites bij.
Hobbies zijn belangrijk. Ze helpen ontspannen, of in ieder geval leiden ze af. Als je dus geen tijd voor hobbies of andere ontspanning hebt of neemt, dan ben je alleen nog maar met werken bezig.
Of je werkt, zombiet wat achter de tv en dan naar Bed, dat kan natuurlijk ook.

by admin | Saturday 6 December 2008 5:53pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Crisis, what crisis?

We hebben iemand nodig, met het gezag van een Greenspan, die publiekelijk verkondigt dat er geen crisis is.
Betaal die man een bonus van 1 miljoen euro per 10 AEX punten die de beurs omhoog gaat. Probleem opgelost!

by admin | Thursday 4 December 2008 10:51pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Intramuraal - 2

Nog even terugkomend op mijn stukje van gisteren. Ruben vroeg zich af waarom ik me opwond over een moeilijk woord, terwijl ik er zelf 1 gebruikte (vocabulaire). Je hebt gelijk jongen, ik had natuurlijk woordenschat kunnen gebruiken.
Bij kennissen die dagelijks of zijdelings met de zorg te maken hebben, blijkt het woord wel heel gewoon te zijn (en zij verbaasden zich dat ik het niet kende).
Ik ben ook maar een simpele techneut....

by admin | Monday 1 December 2008 7:34pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Intramuraal

Afgelopen week is de eerste paal de grond ingegaan van een nieuw 'woon-zorg complex' op de plek van de oude Regenboogschool hier in Heinenoord.
Wat mij opvalt is dat alle kranten het persbericht ongewijzigd opgenomen hebben. Op zich niet vreemd, maar waar ik me aan stoor is het gebruik van een vakterm die volgens mij vrijwel niemand begrijpt:

...Deze fase bevat 7 intramurale woonplaatsen, 3 tijdelijke opvang-/zorgplaatsen, 10 plaatsen voor de dagverzorging, 16 (zorg)appartementen en winkelruimtes.

Het gaat me dan om het woordje "intramurale". Ik ken het woord niet, en ik verbeeld me over een heel behoorlijke vocabulaire te beschikken. Voor de zekerheid heb ik het aan wat kennissen gevraagd, maar die konden mij ook niet verder helpen.
Dus dan maar internet geraadpleegd. Dokterdokter.nl wist het:

Binnen de muren gelegen, wordt gebruikt om aan te geven dat iets binnen het ziekenhuis of een andere zorginstelling is. synoniem: binnen de muren

Gewoon een beetje interessant woordgebruik om aanleun appartementen te benoemen dus blijkbaar.

by admin | Sunday 30 November 2008 1:02pm | Dagelijks | permalink | 1 comments

Waterschappen?

De waterschap verkiezingen zijn gehouden. Ik wist het, want ik heb de posterborden gezien, en de stembiljetten thuis gekregen. Overigens niet geopend...
Ik heb dan ook niet gestemd. Ik begrijp het namelijk niet. Ik vind mezelf niet capabel genoeg om te beslissen of iemand een goed waterschap bestuurder is of niet. Wat ik voornamelijk merkwaardig vindt is dat het een politiek verhaal is geworden. Het nut hiervan ontgaat me helemaal. Bij lokale of nationale politiek zijn er allerlei zaken waarover je een afwijkende mening kunt hebben. Je kiest dan voor de partij die het op de meeste punten met je eens is - of waarvan je de partijleider een aantrekkelijk persoon vindt. Maar bij waterschappen? Wat doen die? Die zorgen dat wij droge voeten houden. Wil de CDA drogere voeten dan D66? Heeft de PvdA een plan om de sloten evenrediger te verdelen? Wil de VVD de vaarten economisch gaan exploiteren? Eist de PVV voorrang voor autochtone watergangen?
Onzin natuurlijk! Dit is een duidelijk geval van doorgeschoten democratisering. De bevolking is absoluut niet geïnteresseerd om hier aan deel te nemen. Dat blijkt duidelijk uit de opkomst cijfers. 4 jaar geleden was dat 23%, nu, jawel na een grote campagne van de overheid, is dat gestegen tot 24%. Dat is volgens mij nog slechter dan een gemiddeld burgemeestersreferendum.
Ik zie niets in dit soort acties. Laat alsjeblieft een commissie van wijze mannen (M/V) - voor mijn part evenredig geselecteerd uit diverse politieke achtergronden - de selectie voor het bestuur uitvoeren, en laat die bestuurders in godsnaam zitten tot hun pensionering of anderszins vertrek. Dan kweek je specialisten die continuïteit in het bestuur houden. En niet elke 4 jaar met de politieke wind meewaaien.

by admin | Friday 28 November 2008 11:34pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Spitswaarschuwing

De ANWB heeft zondagavond een spitswaarschuwing uit laten gaan, i.v.m. te verwachten gladheid.
De gladheid was er hier en daar wel, maar de files bleven binnen de perken. Reden voor de VID (Verkeers Informatie Dienst) om uit te halen richting ANWB, dat het fout, onverantwoord, verkeerd was om het verkeersalarm af te geven.
Achteraf voorspellen gaat gelukkig heel makkelijk, en dus heeft de VID schijnbaar gelijk. Of niet? Feit is dat de files korter waren.
De volgende dag was het plotseling wel glad, en was er geen verkeersalarm afgegeven, en het resultaat was een ochtendspits van 500+ km.

by admin | Wednesday 26 November 2008 8:54pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Ik Blog!

Zo, het oude heer weblog is live (levend).
En om het een beetje uit te testen, heb ik het verslag van een reis naar China met de Trans Siberië expres uit 1989 er in gezet.
Dit verslag heb ik destijds geschreven op een notitie blok, thuisgekomen ingetypt op mijn eerste PC, een zelfgebouwde PC-XT met een 80286 (+ 80287 math coprocessor!) met wel 2MB geheugen een enorme 31MB harde schijf. Dat uitgeprint op een dot-matrix printer, en dat was het dan.
Jaren later, toen die PC al lang op de schroothoop lag, was ik dat getypte bestand natuurlijk allang kwijt, want de 5¼" floppy kon ik natuurlijk niet meer lezen op mijn moderne PC met AMD 486 processor en 32MB geheugen, maar zonder grote floppen brievenbus.
Lang leve de scanner met OCR software. Deze was in staat om er toch nog wat leesbaars van te maken, en bovendien kon ik er foto's mee scannen. In mijn enthousiasme heb ik het toen maar gelijk op het web gezet, op de ruimte die ik van mijn toenmalige provider HCCNET ter beschikking had.
Inmiddels was ik het origineel alweer kwijt geraakt, maar nu moest het nog ergens on-line staan. Dat klopte, want ik had het er nooit meer af gehaalt, dus kon ik het nog terughalen. Met wat knippen en plakken het geheel in het weblog gepastet en nu staat het dus hier.
Waarschijnlijk tot het eind der (web)dagen....

by admin | Sunday 9 November 2008 4:49pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« May 2019 »
MTWTFSS
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Zoek

 

Recent Toegevoegd

 • Beeldmaker.nl
  2013-02-03 22:47:43
 • Winkels
  2012-05-27 12:20:47
 • Into the great wide open
  2012-03-18 23:19:49
 • Zeilmeisje in zieligeregeltjesland
  2012-01-14 13:08:21
 • Olympus ZX1
  2012-01-09 21:42:02
 • Maasrock 2011
  2011-10-19 13:07:53
 • Grimeton Radio
  2011-07-30 12:41:20
 • Klavertjes
  2011-06-29 19:06:25
 • Testbeeld
  2011-06-16 21:09:13
 • Nostalgie
  2011-06-14 11:48:29
 • Leuk filmpje
  2011-03-24 06:39:38
 • Blog entries weg?
  2011-03-24 06:38:29
 • Rare lui die Oekraïners
  2011-02-06 16:41:01
 • iMac
  2011-01-20 19:17:12
 • Twitter
  2011-01-06 10:47:50
 • Een nieuw decennium
  2011-01-03 22:06:54
 • Into the Great Wide Open 2011
  2010-12-19 21:16:31
 • Kabouter wesley
  2010-10-21 23:06:53
 • Maasrock 2010
  2010-10-17 17:59:19
 • Nog meer festivals...
  2010-09-21 22:24:22
 • Into the Great Wide Open
  2010-09-11 09:32:53
 • Oerol 2010
  2010-06-19 15:57:41
 • Verwarrend?
  2010-06-07 21:18:58
 • Kano
  2010-05-16 20:23:40
 • Maasrock - the Battle
  2010-04-18 17:20:10
 • Die-pod
  2010-04-09 12:55:22
 • Zinloos?
  2010-01-26 21:04:21
 • Nieuwe PC?
  2009-12-31 11:21:27
 • Heerlijk avondje
  2009-12-06 14:28:45
 • Ghinzu
  2009-11-28 10:50:43
 • Veranda
  2009-11-24 23:01:57
 • Herrie in een hotel
  2009-11-17 22:57:13
 • Evenwicht
  2009-09-29 23:48:02
 • Elf Fantasy Fair
  2009-09-21 22:20:34
 • Chaos en Orde
  2009-09-01 19:37:38
 • U2
  2009-07-21 21:50:31
 • Werchter
  2009-07-08 22:23:48
 • Parkpop
  2009-06-30 21:46:16
 • Bijelkaarheid is prima, maar uitelkaarheid kan ook!
  2009-06-19 09:47:07
 • The Boss en andere goden
  2009-06-09 23:21:55
 • Weekendje weg
  2009-06-07 22:03:18
 • TrekkerdeTrek!
  2009-06-03 23:24:45
 • Cold War Kids
  2009-05-27 18:05:38
 • Vakantie!
  2009-05-24 21:55:10
 • Wat een paar paaltjes niet kunnen veroorzaken
  2009-05-06 23:28:52
 • I.M. Fabchannel
  2009-04-27 22:37:54
 • Bloggers block?
  2009-04-26 18:05:43
 • Vrolijk Pasen!
  2009-04-12 08:00:00
 • Motel Mozaique
  2009-04-11 12:34:00
 • Ticket perikelen deel II
  2009-04-09 22:37:17
 • ASCII kunst
  2009-04-06 20:02:20
 • Ticket perikelen
  2009-03-24 21:35:51
 • Laat
  2009-03-17 22:27:09
 • Pisa of Heinenoord?
  2009-03-12 23:44:20
 • Playboy & Nostalgie
  2009-03-04 21:07:45
 • Lente?
  2009-03-02 22:04:04
 • Fotosafari
  2009-02-24 22:40:38
 • Kabeltje leggen, niemand zeggen
  2009-02-23 21:45:17
 • Jeuk is leuk, pijn is fijn!
  2009-02-19 19:45:07
 • Broem!
  2009-02-18 21:50:43
 • Ruben op de RSG opendag
  2009-02-12 00:19:47
 • Verkocht!
  2009-02-06 23:32:25
 • Sympathiek
  2009-01-29 22:53:45
 • Te koop!
  2009-01-26 22:25:33
 • Mantra's
  2009-01-19 21:25:20
 • Gevangen
  2009-01-13 21:37:16
 • Winter
  2009-01-10 16:46:13
 • Gitaar II
  2009-01-09 16:52:43
 • Panorama
  2009-01-07 22:00:55
 • Een nieuw jaar
  2009-01-05 06:13:46
 • Bijna kerst
  2008-12-23 22:44:04
 • Gitaar
  2008-12-20 13:28:56
 • Schoenen
  2008-12-15 23:48:41
 • Nog wat Milaan
  2008-12-12 23:27:55
 • Milano
  2008-12-11 17:12:35
 • Verschillig
  2008-12-08 23:27:30
 • Tijd
  2008-12-06 17:53:37
 • Crisis, what crisis?
  2008-12-04 22:51:23
 • Intramuraal - 2
  2008-12-01 19:34:27
 • Intramuraal
  2008-11-30 13:02:23
 • Waterschappen?
  2008-11-28 23:34:41
 • Spitswaarschuwing
  2008-11-26 20:54:35
 • Ik Blog!
  2008-11-09 16:49:22
 • Categorieën