LOTS festival

Het met veel bombarie aangekondigde LOTS festival gaat niet door. Het festival zou op het zelfde terein worden gehouden als het lowlands festival, alleen een weekend later.
De doelgroep was de 'jongere oudere', gezien de programmering. Om de verwende 40-50er met carriere te lokken waren er speciale VIP kaarten te koop, waarbij er in luxe accomodatie (tent) kon worden overnacht, en culinaire toppers zouden komen koken.
Het werd dus niks, nog geen 400 kaarten verkocht, en dus trok Mojo de stekker er uit.

Ik geloof dat ik daar blij van wordt.

Je zou natuurlijk de conclusie kunnen trekken dat de 40-50-60er niet meer naar zo'n evenement te krijgen is, zelfs niet als je ze in de watten legt.
Maar ik hoop eerlijk gezegd dat de oorzaak anders is. De denkfout die gemaakt wordt, is dat de senior popliefhebber slechts nog door nostalgische gevoelens geleid wordt, en niet geinteresseert is in 'verse' cultuur. Blijkbaar is dat niet zo, gezien de toch nog best talrijke aanwezigheid van leeftijdsgenoten bij festivals als Parkpop, Metropolis, Appelpop, etc. en concerten als van Moke en de Staat.
Toegegeven, de gemiddelde leeftijd ligt vaak nog wel een stuk onder de 40, maar toch.
Het wordt tijd dat de bedenkers van evenementen eens door krijgen dat popmuziek niet aan leeftijd gebonden is. De popmuziek bestaat al meer dan 50 jaar, en de meeste mensen gaan niet na hun 30e naar fundamenteel andere muziek luisteren. En ook al is nostalgie een sterke emotie bij het op leeftijd raken, de meeste mensen zwijmelen niet de hele dag op muziek uit hun tienerjaren.

by Oude Heer | Monday 21 June 2010 10:46pm | MuziqArchief | permalink | 0 comments

Sinterklaas

Het is weer zover. Het heerlijk avondje (2009) nadert en vol verwachtingen kloppen onze harten.
Om de traditie op een correcte en geharmoniseerde wijze voort te kunnen zetten heeft de normcommissie 400 512 "Viering hoogtijdagen" van het NNI (Nederlands Normalisatie Instituut) gemeend hiervoor een norm in het leven te moeten roepen, de NEN0512. De tekst van deze norm kan hier worden gevonden:
LINK

by admin | Saturday 5 December 2009 8:16am | Archief | permalink | 1 comments

Vakantie weer bijna voorbij :-(

Tja.

Nog een weekendje Lowlands, en dan zit de vakantie er weer op.
We zijn eerst een weekje wezen kamperen in Norg (Drenthe). Na 6 weken tropische temperaturen besloten de weergoden dat het genoeg was, en werden de hemelsluizen over ons opengegooid. Een beetje natte vakantie dus, maar we hebben ons toch wel vermaakt.
Beter weer was het in Praag, waar we 4 dagen met Gids Jan hebben rondgesjokt, en natuurlijk zijn nieuwste aanwinst Anna Hendrika hebben mogen aanschouwen.

Nu nog ff lekker een weekendje Biddinghuizen. Hoop dat het een beetje droog blijft. Het zal wel druk zijn, want het festival is uitverkocht.

by admin | Thursday 17 August 2006 5:20pm | Archief | permalink | 0 comments

Buig!

Het buigen van mijn knie, met professionele hulp werpt lanzaam zijn vruchten af. Lopen gaat al goed zonder krukken, en ik hoop binnen 2 weken toch wel weer volop aan het maatschappelijk leven te kunnen deelnemen.
Ondertussen heb ik mezelf onledig gehouden met werk (thuis, dat wel) en het bouwen van een website voor Ipettra (http://ipettra.awardspace.com).

En omdat het lente is: Sprite heeft jonkies gekregen (3 of 4, dat is nog niet geheel duidelijk, moeilijk te tellen, die kleine wurmpjes in een konijnennest).

by admin | Saturday 3 June 2006 1:47pm | Archief | permalink | 0 comments

Het gaat vooruit

Nou, mijn been is weer vrij!
Maar dat is nog geen onverdeeld genoegen. 's ochtends zie je dat hij behoorlijk geslonken is, maar overdag zwelt de boel behoorlijk op. Ik hoop dat dat een beetje snel overgaat.
Verder kan ik de knie nog niet echt buigen. Ongeveer 20 graden denk ik, net een beetje gebogen.

Maar dat is wel genoeg om zo te kunnen lopen dat ik mijn voet goed kan afwikkelen, dus dat gaat een beetje makkelijker.
Straks (kwart over 11) mag ik voor mijn eerste fysio sessie. Ben benieuwd wat ik mag/moet gaan doen

by admin | Wednesday 10 May 2006 10:42am | Archief | permalink | 0 comments

Een onfortuinlijke verstapping op 21 maart

Even snel naar boven, om te kijken hoe de verplaatsing van de verwarmings radiator vordert.
Of ik even de stofzuiger kon meenemen op weg naar beneden. Natuurlijk. Geen probleem.

Dan: slip! klap! Auw!!! .... Dat voelt fout! Janette!!!

Voorzichtig, met hulp van Janette naar beneden gegleden, en op een stoel gaan zitten. Mijn rechterknie voelt fout aan. Ik transpireer hevig, maar zie zo bleek als een doek. De installateurs komen aarzelend kijken wat er in hemelsnaam aan de hand is.

De dokter gebeld. Komt over een uurtje kijken. Tot die tijd, been plat en koud houden. Ik ben inmiddels naar de bank gehinkeld.

De dokter constateert waarschijnlijk een gescheurde pees, ik kan niet op mijn rechter been staan. Eng!

Na 2 uur komt de ambulance. Stoere broeders helpen me (met een tussenstop op het toilet... AAH) op de brancard en in de ziekenauto.
In het ziekenhuis (clara) eerst foto's, dokter constateert dat die onbruikbaar zijn, dus dan maar een echo. Inderdaad, de pees van mijn quadricepsspier is zo goed als doormidden, waardoor de knieschijf naar beneden valt als ik mijn knie buig. Niet handig. Hij wil me het liefst opnemen tot de operatie, maar er is helaas (nou ja) geen bed. Dan maar met een gipsspalk naar huis. Probleem: de gipskamer is al gesloten. Dan doe ik het zelf wel, zegt de chirurg. Onderweg biedt een collega aan te helpen, waardoor ik door 2 orthopedisch chirurgen ingegpist wordt: duur beentje!

Na 2 dagen mag ik terugkomen, en vrijdag 24 maart wordt ik geopereerd. Dat is best een rare gewaarwording, ik zie ze snijen in mijn been, maar ik voelde er niks van.

Nadat de verdoving uitgewerkt is echter des te meer: het voelt alsof er een olifant op mijn been zit. De aangeboden pijnstillers (paracetamol, dyclofenal, morfine) helpen nauwelijks.
De volgende dag na een horrible nacht is niet veel beter. 's-Avonds vraag ik om een spierverslapper, en ik krijg diazepan. Of het daar door kwam, of dat de pijn gewoon op was, maar na een redelijke nacht was ik zondag bijna pijnvrij. Nu nog een paar dagen wachten op gips.
Dinsdag kreeg ik een mooi geel kapsel om mijn been, en woensdag mocht ik eindelijk weer naar huis.
Zes weken gips, en dan nog zo'n tijd revalideren.

Als het goed is ben ik dus voor de zomer weer de oude.

by admin | Tuesday 11 April 2006 10:50pm | Archief | permalink | 0 comments

Roof chapel

Vandaag was het dan zover.
Ons dak-heiligdom is geplaatst!

by admin | Monday 13 March 2006 9:01pm | Archief | permalink | 0 comments

I Pettra

Uhm.
Ik ben best een beetje verrast.

Gerard L. vroeg mij of ik eens naar een repetitie van zijn band wilde komen kijken (en luisteren).
Nieuwsgierig als ik ben wilde ik dat natuurlijk wel.
De soort muziek is volgens G. een soort punk-metal met nederlandse teksten. Ja, dat zal wel. Ik kon me niet precies voorstellen hoe Gerard's zang daar precies bij zou passen. Van wat ik daar van had gehoord zingt die behoorlijk netjes (en meestal zachtjes).

Afgelopen donderdag (6 oktober) was het dan eindelijk zover, ik zou het wonder gaan aanschouwen. Enigszins skeptisch was ik wel. Lokatie is Dordse Popunie, een podium, bar met een aantal oefenruimtes.
De band was al aan het inspelen toen wij de ruimte betraden. De muziekale tornado werd even onderbroken voor wat begroetingen en handjes schudden.
Gerard doet wat met de microfoon, en even later gaat het los. Hee, wat gebeurt hier? Dat is helemaal niet slecht! Zeker niet nadat de zanginstallatie nog wat wordt bijgeregeld. Er wordt een complete set ten gehore gebracht, en het voelt wel een beetje als een prive concert.
G. laat zich volledig gaan, en zingt soms wel netjes, maar meestal niet, en al helemaal niet zacht! Wauw, wat een emotie.

De band bestaat uit 4 man: gitaar, bas, drums & zang. Metal en punk dekken de lading lang niet. De gitarist speelt voornamelijk vreselijk vette riffs, de bas pompt daar lekker onder en tussendoor, de drummer staccatoot alles vakkundig aan mekaar. Op één of andere manier past G's zang daar perfect tussen.

Het valt niet mee om het in een hokje te duwen. Een paar termen kwamen gaandeweg de avond bij me op:
-Swamp
-Emo
-Metal
-Vette klei

Volgens mij zijn ze hard aan een groter publiek toe (=meer dan 1 à 2 op een repetitie avond).

Je hoort natuurlijk wat je wilt horen, maar af en toe kwamen er wat referentie punten boven drijven:
- Birthday party (ten tijde van prayers on fire)
- Primus
- Spasmodique
- Van katoen (waarschijnlijk door de vaderlandsche teksten)

Vrolijk is het lang niet altijd, maar het maakte op mij meer indruk dan ik verwachtte.

by admin | Monday 10 October 2005 10:16pm | MuziqArchief | permalink | 0 comments

One of these days

De laatste week voor de vakantie nadert, en de stress stijgt tot astronomische hoogten.
De klant paniekt aan alle kanten, zowel technisch als commersjeel, en de stormen in glazen verkoelend water groeien uit tot welhaast mythische proporties, maar blijven uiteindelijk toch binnen het glas.
Morgen maar es kijken of ik de gemoederen wat kan bedaren.
Fish & chips, (aka haring en kibbeling met friten) en daarna sporten (om de stress weg te jagen) is geen goeie combi. Ik buik nog steeds uit, en stel het slapen nog maar even uit.

by admin | Wednesday 29 June 2005 11:30pm | Archief | permalink | 0 comments

...en parkpop natuurlijk

Ha, weer eens lekker ouderwets verbrand door met z'n 350-duizendjes massaal naar de groten, ex-groten en wat minder groten te luisteren.
En mensen kijken.
En t-shirts natuurlijk...

Valt me weer op. De grote namen en/of hypes overtuigen niet of nauwelijks:
- De Dijk: doet me weinig. Huub van der L. is een vervelende poseur
- Gabriel Rios: mmm misschien op Northsea Jazz?
- Haagse Bietnach: asjeblieft zeg, sofietje met een rietje! Polonaise!
- Ali B: veel kinders voor het podium.
- Fish: nog steeds een leuke Peter Gabriel imitatie. Zou die dat liedje (kaily, of hoe schrijf je dat?) niet es zat worden?
- Elvis Costello. Na 30 jaar in het vak nog steeds geen gevoel voor timing, het leek vaak of zijn band met een compleet ander nummer bezig was.

Maar wel leuk:
- Thomas Dybdahl (www.thomasdybdahl.com). Geweldige zanger-liedjesschrijver met melig hoedje en suf baardje. Deed een beetje aan Admiral Freebee denken. Helaas maar de helft van gezien.
- Killing Joke. Niet verwacht, toch goed.
- Zita Swoon. (bijna) altijd goed.
- Clayborn. Uit de rotterdamse klei getrokken adrenaline rockers. Moet even op gang komen, maar dan heb je ook wat. Vooral na de inbreng van het Rotterdams Feministies Brulkoor (Down boy, down!) lekker op dreef.

by admin | Tuesday 28 June 2005 11:15pm | Archief | permalink | 0 comments

Meesjes

Ik ben lui!

ZOndagmiddag, 30 graden, een parasol en een tuinstoel.

Lui!

'Morgen wacht weer een werk week', allitereer ik er luchtigjes op los.

De lucht is vol van door elkaar heen buitelende pluisjes. Op dit soort momenten ben ik oprecht blij dat ik niet een ov andere hooikoortsachtige overgevoeligheid heb. Alleen voor pleisterplaksel (vroeger) en een bepaald merk lenzeninzetvloeistof. Maar aangezien ik alweer jaren fulltime een bril op de neus draag, is dat ook geen probleem meer.

Een pimpelmees ouder (hoe kun je zien of het een pa of een ma mees is?) kijkt loom uit het gaatje van zijn nestkastje. Zou het voorzichtigheid zijn? (Waar is de kat?) Misschien is hij ook wel gewoon lui. Het is ook voor een pimpelmees te warm om hard te werken. Zelfs met een nest hardpiepende pimpelmeeskuikens. Opvallend dat het mezenpaartje juist dit kastje als domicilie heeft gekozen. We hebben er twee; een grof in elkaar genageld exemplaar van de bouwmarkt, maar opgehangen in een rustig en schaduwrijk deel van de tuin, en een fraai afgewerkt exemplaar met groen geverfd afdakje en een koperen merkplaatje, hangend op het terras. De eerste hangt nog leeg, de 'luxe' is bewoond. Niets menselijks is blijkbaar ook de pimpelmees vreemd: liever een luxe appartement in de stad dan een blokhut in het bos.

De babymeesjes piepen weer hartverscheurend. De mezenmoe is inkopen doen, en flitst even later als een torpedo naar binnen. Ik heb wel eens gelezen dat vogels geen diepte kunnen zien. Ik vraag me dan wel af waarom ze niet te pletter vliegt tegen het kastje, maar keurig in het gaatje schiet.

by admin | Tuesday 21 June 2005 10:44pm | Archief | permalink | 0 comments

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

 • LOTS festival
  2010-06-21 22:46:53
 • Sinterklaas
  2009-12-05 08:16:06
 • Vakantie weer bijna voorbij :-(
  2006-08-17 17:20:30
 • Buig!
  2006-06-03 13:47:28
 • Het gaat vooruit
  2006-05-10 10:42:21
 • Een onfortuinlijke verstapping op 21 maart
  2006-04-11 22:50:34
 • Roof chapel
  2006-03-13 21:01:00
 • I Pettra
  2005-10-10 22:16:43
 • One of these days
  2005-06-29 23:30:18
 • ...en parkpop natuurlijk
  2005-06-28 23:15:55
 • Meesjes
  2005-06-21 22:44:16
 • Categorieën