Wat een paar paaltjes niet kunnen veroorzaken

Onze fraaie, maar ietwat nauwe dorpsstraat, wordt al sinds jaar en dag verfraaid met diverse paaltjes en bloembakken. Deze zijn geplaatst om auto's uit huizen te weren, en om de snelheid van het verkeer er een beetje uit te halen.
"Waar veel goed is, is meer beter", moet de gemeente gedacht hebben, want plotseling stonden er nog een half dozijn van deze snelheids remmers in de straat. Er is helaas blijkbaar met paaltjes ook een kritische hoeveelheid, waarna het effect om kan gaan slaan in het tegenovergestelde van wat er getracht wodt te bereiken.
De paaltjes stonden er nog geen week, of er zat al een auto in een gevel, als gevolg van de inmiddels erg krappe verkeers situatie (bron www.mediatv.nl):

Heinenoord - Een 81-jarige vrouw uit Heinenoord is zaterdagochtend in haar woonplaats met de auto tegen de gevel van een woonhuis aan de Buitendijk aangereden. Ze heeft geen verwondingen opgelopen.


De vrouw stond stil op de Dorpsstraat met een auto voor haar, toen er uit de tegengestelde richting een bus aankwam. De Heinenoordse wilde op de smalle dijk achteruit gaan, zodat de bus door kon rijden. Dit ging echter mis: de vrouw drukte het gaspedaal in en reed met volle vaart achteruit. Daarbij raakte ze drie paaltjes, ramde ze twee stenen bloembakken en kwam ze tot stilstand tegen de gevel van een huis.

De 81-jarige is door ambulancepersoneel onderzocht en zonder verwondingen naar huis gebracht. Haar rijbewijs is tijdelijk ingevorderd ter beoordeling van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).
Doordat de gevel van het huis een halve meter in de woning is geklapt, heeft de brandweer het beschadigde deel van de woning gestut. De bewoners waren niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde.
Na het ongeluk werd er een gaslucht geroken. De brandweer verrichtte een meting, maar constateerde dat er geen gevaarlijke stoffen of gassen vrij waren gekomen.

Foto's : Rick Koedoot

by admin | Wednesday 6 May 2009 11:28pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Comments

This entry has no comments yet.

Comment Entry Form

Name
EMail (will not be displayed)
URL
Comment
Verify Code
(type code into box)
Remember Me
Bold = Required

Navigation...

Previous : I.M. Fabchannel
Next : Vakantie!

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

CategorieŽn