U2

Dit blog lijkt zo langzamerhand wel een muziek recensie site.
Nog eentje dan. Gisteren waren we (Marian, J. en ondergetekende) in de ArenA voor het eerste concert van U2.
Er is al veel over de akoestiek van deze sporthal gesproken, en inderdaad, het geluid was bagger. Merkwaardig genoeg viel het bij opwarmer Snowpatrol nog wel mee. Maar toen U2 alle registers open zette klonk het toch echt niet lekker. Wat niet hielp, was het verbod om het dak open te zetten, dan was het misschien nog wat geworden.
De show was daarentegen perfect. Een grote krab overspande het grote ronde podium. Rondom het podium was er nog een grote ronde catwalk die bereikt kon worden via een paar ronddraaiende bruggen. Tussen podium en catwalk was de z.g. red zone, waar je dus zo ongeveer tussen de band in stond. De red zone was niet goedkoop, maar een gedeelte van de opbrengst hiervan ging naar een goed doel.
Wij zaten ergens hoog boven achterin, wat ook niet bevorderlijk was voor een echte hifi surround beleving. (Surround wel, want het geluid galmde en kaatste dat het een lieve lust was).
Bono is natuurlijk een beetje een predikende poseur, maar daar hebben meer rocksterren last van. De stichtende boodschap was dit keer de oproep om vrijheid voor Aung San Suu Kyi, en een toespraak van Desmond Tutu ("the Arch").
Leuk waren de (live?) beelden vanuit het ISS die op het grote rondlopende video scherm werden getoond, in het kader van de 40e verjaardag van de eerste moonwalk.
Persoonlijk vond ik dat ze een beetje teveel publieks favorieten uit de 80er jaren speelden. Op mij maakten de latere nummers (zoals Vertigo) meer indruk. "Sunday bloody sunday" en 'Where the streets have no name" ken ik nou zo langzamerhand wel.
Desalniettemin, on ondanks mijn afkeer van stadion concerten, vond ik het wel een gedenkwaardig optreden, en heb ik (samen met de andere 60.000) bezoekers behoorlijk genoten.

by admin | Tuesday 21 July 2009 9:50pm | DagelijksMuziq | permalink | 1 comments

Comments

zeg oude Heer,

ik kijk hier dagelijks met de verwachting van uw vakantie- en lowlands-ervaringen te lezen. Maar steeds weer helaas. Zal het dat zo zijn dat wij elkaar lijfelijk in het echte moeten ontmoeten om tot informatieuitwisseling te komen?
by dimple on 2009-08-30 15:10:37

Comment Entry Form

Name
EMail (will not be displayed)
URL
Comment
Verify Code
(type code into box)
Remember Me
Bold = Required

Navigation...

Previous : Werchter
Next : Chaos en Orde

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

  • U2
    2009-07-21 21:50:31
  • CategorieŽn