Herrie in een hotel

Een stukje op internet: rockband sloopt hotelkamer in Tilburg.
Het blijkt te gaan om de noorse black metal band Mayhem. Ik was een beetje nieuwsgierig wat voor malloten dat nou waren, dus heb ik even wat ge-wikipediaat.
Met stijgende verbazing heb ik de historie van die band gelezen. De hotelkamer in Tilburg zinkt daarbij in het niet. Het leest als een stukje uit een Stieg Larsson thriller.
Even wat hoofdpunten:
- Zanger beneemt zich op gruwelijke wijze van het leven, de bandleden die hem vinden nemen uitgebreid de tijd om het tafereel te fotograferen. Een van de foto's is later gebruikt als cover van een live CD.
- De kathedraal van Trondheim staat op de hoes van één van hun albums. Het plan was om op de release datum van de CD de kerk op te blazen.
- Daar kwam echter niets van terecht, omdat voor ze dit ten uitvoer kunnen brengen de bassist de gitarist van het leven beroofde.
- De veroordeelde bassist was bovendien verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting van een aantal oude houten Kerken (Stavkirke) in Noorwegen. Een foto van één van de afgefakkelde kerken siert een hoes van een CD van zijn band Burzum.
- De betreffende bassist staat bovendien bekend om zijn extreem rechtse denkbeelden. Hij verklaart zelf liever geen nazi te worden genoemd, omdat de nazi's wat tegen slavische volkeren hadden, en hij dat niet terecht vindt.
En dan heb ik het nog niet eens over de blijkbaar serieus bedoelde satanistische denkbeelden van de bandleden.....
Soms is de werkelijkheid ongeloofwaardiger dan een boek!

by admin | Tuesday 17 November 2009 10:57pm | DagelijksMuziq | permalink | 0 comments

Comments

This entry has no comments yet.

Comment Entry Form

Name
EMail (will not be displayed)
URL
Comment
Verify Code
(type code into box)
Remember Me
Bold = Required

Navigation...

Previous : Axl Peleman
Next : Veranda

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

  • Herrie in een hotel
    2009-11-17 22:57:13
  • Categorieën