Waterschappen?

De waterschap verkiezingen zijn gehouden. Ik wist het, want ik heb de posterborden gezien, en de stembiljetten thuis gekregen. Overigens niet geopend...
Ik heb dan ook niet gestemd. Ik begrijp het namelijk niet. Ik vind mezelf niet capabel genoeg om te beslissen of iemand een goed waterschap bestuurder is of niet. Wat ik voornamelijk merkwaardig vindt is dat het een politiek verhaal is geworden. Het nut hiervan ontgaat me helemaal. Bij lokale of nationale politiek zijn er allerlei zaken waarover je een afwijkende mening kunt hebben. Je kiest dan voor de partij die het op de meeste punten met je eens is - of waarvan je de partijleider een aantrekkelijk persoon vindt. Maar bij waterschappen? Wat doen die? Die zorgen dat wij droge voeten houden. Wil de CDA drogere voeten dan D66? Heeft de PvdA een plan om de sloten evenrediger te verdelen? Wil de VVD de vaarten economisch gaan exploiteren? Eist de PVV voorrang voor autochtone watergangen?
Onzin natuurlijk! Dit is een duidelijk geval van doorgeschoten democratisering. De bevolking is absoluut niet ge´nteresseerd om hier aan deel te nemen. Dat blijkt duidelijk uit de opkomst cijfers. 4 jaar geleden was dat 23%, nu, jawel na een grote campagne van de overheid, is dat gestegen tot 24%. Dat is volgens mij nog slechter dan een gemiddeld burgemeestersreferendum.
Ik zie niets in dit soort acties. Laat alsjeblieft een commissie van wijze mannen (M/V) - voor mijn part evenredig geselecteerd uit diverse politieke achtergronden - de selectie voor het bestuur uitvoeren, en laat die bestuurders in godsnaam zitten tot hun pensionering of anderszins vertrek. Dan kweek je specialisten die continu´teit in het bestuur houden. En niet elke 4 jaar met de politieke wind meewaaien.

by admin | Friday 28 November 2008 11:34pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Comments

This entry has no comments yet.

Comment Entry Form

Name
EMail (will not be displayed)
URL
Comment
Verify Code
(type code into box)
Remember Me
Bold = Required

Navigation...

Previous : Face Tomorrow
Next : Intramuraal

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

  • Waterschappen?
    2008-11-28 23:34:41
  • CategorieŰn