Kabeltje leggen, niemand zeggen

Het moest er toch eens van komen, de kinderkamers zijn al een tijdje geen kinderkamers meer, maar inmiddels tienerkamers, dus hoort daar anno 2009 een tv in.
Aangezien een vriendin er één over had en deze gul gedoneerd had aan onze dochter, en we er nog één werkloos op zolder hadden staan, was de hardware geen probleem. De software (of content zo u wilt) gaat tegenwoordig niet meer door de aether, edoch slechts via de kabel. In mijn tijd (een oude heer verteld) kon ik de vaderlandsche zenders (Nederland 1, 2 én 3) nog via het ingebouwde sprietje nog enigszins ruiserig uit de lucht pikken, nu gaat dat niet meer. Nog afgezien van het feit dat dit door de huidige 50+ kanalen generatie natuurlijk als volledig achterhaald en onacceptabel wordt gezien.
Enfin, er moest dus een kabel worden doorgetrokken (komen die analoge UPC kanalen toch nog van pas, betaal ik daar uiteindelijk niet voor niets voor)
Allereerst naar boven. Dat ging vrij makkelijk door een pijpje dat in de muur loopt achter het telefoon stopcontact. Eerste hobbel genomen. Natuurlijk kom je er achter dat je de verkeerde type F-connectortjes voor de gebruikte coax hebt, dus maar weer even naar de winkel.
Bij de volgende verbinding heb je natuurlijk de verkeerde coax connectors (vrouwtje i.p.v. mannetje) en bij de laatste run blijkt de aangeschafte coax kabel te kort, waardoor ten derde male een bezoek aan de plaatselijke bouwmarkt diende te worden gemaakt.
Daarna nog even grove gaten in de muur geboord om de tv houder aan de muur te kunnen bevestigen, en kon er worden gekeken. Tot mijn niet geringe verbazing en opluchting werkte het in 1 keer en met een behoorlijke kwaliteit.
Nadeel is dat ik nu een antenne versterker heb liggen die ik niet nodig heb, en dus waarschijnlijk tot het eind der tijden (of tot de volgende opruiming, wat waarschijnlijk op het zelfde neerkomt) stof zal blijven vergaren.

by admin | Monday 23 February 2009 9:45pm | Dagelijks | permalink | 0 comments

Comments

This entry has no comments yet.

Comment Entry Form

Name
EMail (will not be displayed)
URL
Comment
Verify Code
(type code into box)
Remember Me
Bold = Required

Navigation...

Previous : Jeuk is leuk, pijn is fijn!
Next : Fotosafari

Blog

Welkom op het oude heer weblog.

Contact

Kalender

« June 2019 »
MTWTFSS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zoek

 

Recent Toegevoegd

  • Kabeltje leggen, niemand zeggen
    2009-02-23 21:45:17
  • Categorieën